tisdag 21 juni 2016

Bokfrukost hos Rabén och Sjögren maj 2016

Vårens sista bokfrukost hos Rabén & Sjögren innehöll en gammal favorit sen ungdomen och en ny favorit samt fyra författare till. Medverkande författare var i turordning Petrus Dahlin, Per Nilsson, Måns Jonasson, Kerstin L. Hahn, Anna Ahlund och Ingelin Angerborn.
Petrus Dahlin inledde morgonen med att berätta hur han nästan skrämde slag på en kollega för nästan 20 år sedan. Och så pratade han om hans fascination för skräck och varför det är roligt att skrämmas. I vår är han aktuell med Spöknät.
Näste man till rakning var Per Nilsson. I år firar han 30år som författare och det är ett författarskap som har följt mig nästan hela mitt liv. Jag är uppväxt med hans böcker och det är så skoj att han fortfarande är aktiv och skriver böcker. Nu är han aktuell med en könslös kärlekshistoria som heter Som hund, som katt. Och den fick vi med oss hem i påsen och jag ser så mycket fram emot att läsa den i sommar.
Mån Jonasson är programmeraren som nu ska lära våra barn att bygga sina dataspel. Han berättade om hur han själv lärde sig att programmera som barn och att hans barn numera är så pass upplysta om att allt i vår omvärld att när hissdörrarna går igen för snabbt kommenterar att där var det någon som misslyckats med programmeringen. I juli kommer hans bok Bygg ditt eget dataspel!  
Det var mycket skräck denna morgon och även Kerstin L. Hahn har skrivit ännu en skräckis och den heter Innan helgen är över. Hon berättade att till skillnad från Petrus är hon själv väldigt lättskrämd. När hon var på ett skolbesök fick hon frågan varför så många skräckhistorier börjar med ett öde hus. Det tog hon fasta på och inleder sin bok genom att ungdomarna som förvisso är på väg till en sommarstuga i skogen åker bil och på vägen ser en övergiven sprillans ny joggingsko och så är historien igång. Och för den som läst Lite mer än en kram av Mårten Melin vet hur mycket Manne och Amanda har sett fram emot en ny bok av Kerstin. :-)
När det blev Anna Ahlunds tur att presentera sin bok satt jag bara där med ett superstor leende på läpparna. Ni som läst min blogg och/eller följer mig i sociala medier vet hur mycket jag älskar hennes debut Du, bara, du kan läsa min recension av den här, länk. Jag passar på att slå ett slag för boken igen och råder er alla att köpa den/låna på biblioteket och läsa i sommar. Ni kommer inte att ångra er.
Sist ut var Ingelin Angerborn och vad jag förstår är hon verkligen barnens favorit. Hon är aktuell med Sal 305 även det är en skräckis. Ingelin pratade om att bära med sig historier från när en är ung och att hitta stoff till sina böcker i dagböcker. Sedan läste hon mycket underhållande ur just en av sin egen dagbok.

Nu får vi vänta tills efter sommaren innan bokfrukostarna är tillbaka. Men så har vi en mycket fin höst att se fram emot och en hel del spännande att läsa under sommaren.

2 kommentarer:

  1. Å, jag vill också hänga på bokfrukostar! Tråkigt att de alltid är så långt ifrån mig, men kul att du skriver om dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är synd att de har slutat att filma frukostarna för då kunde ni som inte bor i Stockholm titta antingen live hemifrån eller senare när ni hade tid.

      Radera