söndag 6 mars 2016

Johannas topp 5: vecka 9

Den här veckan blir det podcast för hela slanten (förutom musiktipset). Jag lyssnar på en hel del podcast och glädjande har det tillkommit några nya i min spelare förutom nya avsnitt av gamla favoriter. Lyssnar ni mycket på poddar? Har ni någon favorit att tipsa om?
 • Förra söndagen var jag och såg Hozier live på Cirkus i Stockholm och det var en helt fantastiskt bra konsert. Han är lika bra om inte bättre live och under veckan har jag lyssnat mycket på skivan för att återuppleva känslan från konserten. En favorit är Someone New så den bjuder jag på idag.
 • Den nya Läsambassadören (Anne-Marie Körling) släpper inte nya avsnitt lika ofta av podden Läs för livet som hennes föregångare Johanna Lindbäck. Förr kom det ett avsnitt i månaden men nu är det mer sparsmakat tyvärr. I veckan kom så äntligen ett nytt avsnitt och gäst är Jonas Andersson (litteraturvetare), temat är litteratur och identifikation. Lyssna kan du göra här, länk.
 • Det här med naglar är som bekant ett stort intresse för mig. Jag var med i podden Skott från höften härom månaden och pratade om mitt nagellacksnörderi. I veckan lanserade Sveriges Radio P3 ett nytt poddprogram som heter Nagelsalongen. Och där får vi följa Celina Rydén och kunderna på hennes nagelsalong.

 • Just nu pågår primärvalen i USA och i höst väljs en ny president. Jag är väldigt intresserad av amerikansk politik och av valet (vilket kan paja nattsömnen när jag följer de olika valresultaten live). Till min stora glädje har några av Sveriges Radios mest framstående utrikeskorrar och politiska journalister en podd ihop om just presidentvalet. Under hela året fram till valet i november kommer vi veckovis få nya avsnitt av USA-valpodden. Än så länge har det släppts fem avsnitt och du kan lyssna här, länk.
 • Förra veckans avsnitt av gamla godingen Teaterprogrammet hade Shima Niavirani som gäst och jag tyckte verkligen att det var intressant och värt att lyssna på. Hon har en fin karriär bakom sig och en ljus framtid framför sig.

2 kommentarer:

 1. Mina två favoriter just nu är Stilpodden och Min bokhylla. Har du lyssnat på dem någon gång? Annars kan jag rekommendera dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bokhylla har jag lyssnat på men aldrig Stilpodden. Tack för tipset ska kolla upp den!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.