onsdag 2 september 2015

Morgon och kväll hos Lilla Piratförlaget

Igår morse var jag på pressfrukost hos Lilla Piratförlaget och för någon vecka sedan var jag en kväll på höstfest på samma förlag. Det var första gången jag var på bokfrukost hos dem men inte första gången på höstfest. De är duktiga både på att arrangera evenemang och tar sannerligen hand om sina gäster, vilket de ska ha en eloge för.

När det var höstfest fick vi mingla runt med varandra, ätandes en supergod buffé och beskåda utgivningsväggen. Där stod de aktuella titlarna och vi kunde bläddra och beundra. Under kvällen träffade jag både sedan tidigare kända ansikten men gjorde även nya bekantskaper, vilket alltid är trevligt. Jag blir alltid förvånad och glad när jag får inbjudningar till förlagets evenemang. Ska lilla jag få komma?
I går på pressfrukosten presenterade förlagschefen Erik de översatta böckerna (Superglada magiska skogen, Stjärnor i natten och En planet i mitt huvud). Sedan var de svenska författarna på plats och både presenterade och läste ur böckerna. Pija Lindenbaum ger för första gången ut en bok hos Lilla Piratförlaget med Doris drar. Det är en bok om ilska och jag som gillar Pijas bilderböcker ser fram emot att både läsa den själv och ge den till kompisars barn i lämplig ålder. För alla som gillar fantasy kommer Patrik Bergström med en ny serie, den heter Legenden om örnfolket och den första boken som ges ut i höst heter Maximus ring. Alexandra-Therese Keining och Peter Bergting ger ut serieromanen Nour och den magiska drycken. Och Alexandra-Therese berättade även att det är hon som regisserar Pojkarna av Jessica Schiefauer som nu blir film.
Johanna Lindbäck kommer med ännu en mellanåldersbok och den heter Jan Svensson. Hon och Erik berättade om den skojiga anledningen till att boken heter som den gör. När Erik var med i den nu nedlagda podden Allt vi säger är sant (R.I.P) för något år sedan sa han att som motvikt till alla långa och poetiska titlar vore det skoj om en bok hette och handlade om en Jan Svensson. Sagt och gjort nu kommer en sådan bok. Kristina Ohlsson är aktuell med en ny bok som är en fristående bok och därmed är hennes tidigare serie avslutad. Den nya boken heter Mysteriet på Hester Hill och är en både spänningsroman och innehåller tidsresor. Den lär bli en succé hos kidsen.

Anna Höglund ger ut en bok som kan liknas vid Den andra könet fast för unga tjejer och den heter Att vara jag. Helt fantastiska illustrationer har hon gjort såg jag när jag snabbt bläddrade igenom den på höstfesten. Jag fick med mig ett exemplar hem och ska läsa den i helgen för jag är mycket förväntansfull på den. Tänker mig att det är en perfekt bok att ge alla tjejer ni känner i åldrarna 12 år och uppåt. Och jag tänker mig ingen bortre åldersgräns sen.

Tack snälla Lilla Piratförlaget för att jag fick komma, både på festen och frukosten.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.