onsdag 13 augusti 2014

Pojkvännen

Bilden har jag lånat från bokus.se
Idag blir det Nora Roberts för hela slanten. Jag har verkligen fastnat för henne under sommaren och läst inte mindre än sex böcker av henne under semestern. Jag börjar dagen med att skriva om Pojkvännen. Det är del två i BoonsBorotrilogin och och jag tyckte som bekant mycket om första delen, Värdshuset. I Pojkvännen får vi följa mellanbrodern Owen. Han är den som håller familjeföretaget samman, organiserar och styr upp arbetet och som ser sig själv som ordningsam. Hans bröder tycker mer att han är ett kontrollfreak som ska kontrollera och dubbelkolla allt hela tiden. Upprustningen av värdhuset går framåt och de börjar att närma sig öppning och invigningen, och det roliga det vill säga inredandet har nu tagit vid.

Tvärs över gatan från värdshuset arbetar Avery på sin pizzeria och restaurang. Där äter bröderna mer än gärna både lunch och middag. Men Owen hänger nog där mer än sina bröder. För han har ett gott öga till Avery och har haft sedan han var ung. Även om han inte inser att det är för att han är kär i henne som han går över gatan i parti och minut för kaffe eller mat. Jag gillar att den här boken var mindre våldsam än den första och att den stora grejen som ska hända med kvinnorna i Roberts böcker snabbt är överspelad här så vi kan fokusera på kärleken den kärleken. Dessutom låg jag i soffan i smällheta juli och längtade efter julen då det närmar sig jul i boken.

Den stora fördelen med trilogier (som jag annars är emot för det är oftast bara en bok som är bra, den första och sedan är det en långsträcka till upplösningen i bok tre) är att vi i det här fallet får lära känna alla lite bättre för varje bok. Så även om det är fokus på Owen i den här så är de andra bröderna där hela tiden och vi får veta hur det går för dem med. Upprustningen av värdshuset som beskrivs väldigt målande och engagerat är hundra gånger bättre än Sommaren med Ernst och liknande. Jag blir riktigt sugen på att renovera efter att ha läst de här böckerna. Nu längtar jag som bara den tills den tredje och sista delen kommer (vilket är om bara några veckor), den heter Nyårskyssen. Jag vill veta hur det går för alla, hur det blir med värdshuset och gå sedan ska jag gå vidare till nästa serie av Roberts, nämligen I nöd och lust-serien som jag köpte i somras men inte hann läsa under semestern.

4 kommentarer:

 1. Kul att du läst så många Nora-böcker i sommar :) Jag gillar främst trilogierna och serierna där man får lära känna alla familjemedlemmar/vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du några tips på Robertsböcker du har gillat?

   Radera
 2. Jag tror inte jag har läst en enda bok av henne faktiskt :O

  SV: Tack så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan rekommendera den här serien om du ska börja någonstans. Hon har ju skrivit sjukt mycket böcker :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.