onsdag 13 augusti 2014

Bröderna Mackade


 Bilderna har jag lånat från bokus.se
Det här med beundrarskaror, vackra kvinnor, hus som ska rustas upp/inredas och spöken verkar vara ett favorittema för Nora Roberts. För i likväl BoonsBorotrilogin som i kvartetten om Bröderna Mackade ingår dessa element, och jag gillar det. I den här serien om fyra böcker får vi möta bröderna Jared, Rafe, Devin och Shane. De är uppväxta i den lilla staden Antietam och har alltid gillat att bråka, både med varandra och andra. Parallellt i alla fyra böcker får vi reda på sägnen om de två unga soldaterna under inbördeskriget, hur de sköt varandra och där den ena var nordstatare och den andra sydstatare. Denna sägen eller historia är sedan kopplad till det värdshus som spelar en central roll i framför allt Återkomsten och sedermera familjen MacKades gård som är i fokus i Våga älska.
  
Återkomsten
I den här boken får vi träffa bror numer två i skaran Rafe. Efter att ha hållit sig borta från Antietam i tio år är han nu tillbaka. Inte för att mucka gräl den här gången, utan för att rusta upp ett hus han drömt om sedan barnsben och omvandla det till ett värdshus. I staden finns Regan, hon är nyinflyttad till staden och driver en antikbutik. Rafes och hennes vägar korsas genom att han behöver möbler till sitt värdshus. Och sedan blir det åka av som ni säkert förstår.

Stolta hjärtan
Nu får vi lära känna den äldsta brodern, Jared. Han har också vuxit ifrån bråkandet och är numera advokat. Det är i tjänsten som han stöter på Savannah, även hon nyinflyttad till staden. Hon har en son och håller sig mest för sig själv, något som retar gallfeber på skvallertanterna i stan. Det är ytterst motvilligt som Savannah vill ha något med Jared och göra, det gäller både professionellt och privat. 

Allt för henne
Det här visste jag skulle bli min favorit redan innan jag börjat läsa någon av böckerna, men efter det att jag läst vad de handlar om. Även Devin har blivit en städad man som numera håller sig till lag och ordning. Han är nämligen sheriffen i stan. Det är inte bara att hålla ordning det är även att beskydda. Och där finns Cassie och hennes två barn som verkligen behöver beskydd, från en misshandlande make och far. Cassie har Devin varit förälskad i sedan tonåren och det finns få kärlekshistorier som jag gillar så mycket som suktande på håll ett bra tag (läs år) innan det händer något.

Våga älska
Minsitingen i skaran Shane är så less på att hans bröder faller som furor för sina kvinnor och vill bevara sitt singelliv och status som kvinnokarl så länge det bara är möjligt. Men så kommer Rebecca för att hälsa på sin goda vän Regan och därmed introduceras dessa två för varandra. Shane driver familjegården och det med glädje, han älskar gården och djuren. Rebecca är überakademikern och underbarnet med fler examen, titlar och utmärkelse du kan tänka dig och då har hon inte ens fyllt trettio än. Här vävs brödernas, sägnen och de fyra historierna ihop.

Det jag gillade med den här serien är att det går lite fortare än i BoonsBorotrilogin där de tar mycket mer god tid på sig innan det händer något. Däremot börjar jag tröttna på det här med spöken som en del av berättelsen. Och det blev väl lite väl mycket av det goda i Våga älska. Men en helt klart läsvärd kvartett om du gillar det romantiska.

2 kommentarer:

  1. Vad lustigt att du lyckades läsa två serier av henne som är så lika varandra :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.