fredag 22 augusti 2014

Cecilia Uddén på Kulturhuset

Bilden är tagen av och tillhör mig Sincerely Johanna
I onsdags var jag på samtalet mellan Lena Sundström och Cecilia Uddén Kulturhuset Stadsteatern i deras serie På djupet. Och vilket samtal det var sedan. Jag är fortfarande helt tagen av det så här några dagar senare. Den stora anledningen till att det var så bra vad Lena Sundström och hennes intresse för Cecilia Uddén. Lena ställde nyfikna frågor som om hon själv gärna ville veta svaret inte för att hon var tvungen att få samtalet att rulla vidare. Jag har varit på många samtal där samtalsledaren mest är intresserad av sig själv och då faller det liksom platt. Men Cecilia var väldigt bra hon också. Hon ville dela med sig och berätta och det kändes som om den fullsatta salongen inte var där utan vi var som flugor på en vägg när dessa två kvinnor förde ett privat samtal. De pratade om hur det är att arbeta i Mellanöstern, hur det har varit för henne som kvinna både i Mellanöstern och hur hennes manliga chefer i Sverige har behandlat henne, om fördomar kring de människor vars länder/områden/kulturer hon bevakar men även hennes egna.

Cecilia Uddén är för mig en röst jag har växt upp med. Hennes avslutning på sina inslag: "Det här är Cecilia Uddén för Sveriges radio i XX" har följt mig genom åren. Hennes röst är ikonisk för mig och det var så häftigt att få sitta där i 1,5 timme och lyssna på henne när hon berättade och inte bara 1-2 min som det brukar vara på radion. Det här var ett väldigt bra samtal att inleda säsongen med och jag är så glad att serien har öppnats upp för fler än författare. Kolla in vilka mer som kommer i höst, länk.

2 kommentarer:

  1. Med tanke på vad vi pratade om på min blogg så kommer här en länk: https://akademibokhandeln.se/event/bokrelease-med-simona-ahrnstedt/?postid=363

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, ska se om jag hinner dit innan en annan release samma kväll :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.