tisdag 22 oktober 2013

Från 0 till 3 bokcirklar

Bilden har jag lånat från brombergs.se
Jag har länge velat vara med i en bokcirkel för det verkar så väldigt trevligt. Så när Brombergs förlag sökte deltagare till sin bokcirkel om Hatties liv av Ayana Mathis var jag snabb på att anmäla mitt intresse. Jag kom glädjande nog med i cirkeln och igår hade vi vår andra "träff". Bokcirkeln är helt nätbaserad och vi skriver våra tankar och kommentarer i gemensamma dokument via Google Docs. Det är väldigt intressant både att läsa några kapitel och sedan cirkla om dem och att bara prata med varandra i skrift. Vi beräknas vara klara med boken och cirklandet tills dess att författaren kommer till Sverige och Stockholm i slutet av november. Då kommer hon att prata på Rönells antikvariat och jag ska givetvis dit och lyssna, och få min bok signerad. Vem vet kanske även få möjlighet att byta några ord med henne och denna bok som jag så här långt är väldigt kluven till. Om ni vill följa oss i bokcirkeln går det bra att göra det via bloggen på Brombergs längst med vägen.
Bilden har jag lånat från gillabocker.se
Sedan ville jag och två goda vänner se till att ses lite oftare och vi delar alla tre kärleken till böcker så för att slå två flugor i en smäll har vi nu startat en bokcirkel. Vi har haft vår första träff för någon vecka sedan och då läste vi Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper. Det visade sig att vi så lite olika på den och vad vi tyckte om den. Och det är alltid en bra utgångspunkt för en diskussion. Vi tyckte detta var trevligt och har redan bestämt nästa träff och vad vi ska läsa då. Det blev En ovärdig dotter av Justine Lévy.
Bilden har jag lånat från sekwa.se
Bilden har jag lånat från sekwa.se

Men det tar inte slut där. För dessa två vänner hade två kompisar till (som jag dock inte känner) som också vill cirkla lite. Vips var ännu en bokcirkel uppstartad och vi ska ses i mitten av november för första gången. Tills dess ska vi med bakgrund av årets nobelpristagare läsa en novellsamling. Det blev Samarbete med fluga av Lydia Davis. Så 2x Sekwa blev det i bokcirkelstatistiken.
Jag tycker att det är väldigt kul att läsa en bok som jag vet att jag kommer att få prata med andra om. Om än är jag lite smått orolig att det blir för mycket måsteläsning och mindre tid över till "läsa vad jag vill". Vi får se jag testar det här nu ett tag så får vi se hur det går. För än så länge känns det toppen.

Är du med i någon bokcirkel?

10 kommentarer:

 1. Inte än, men jag vill! Det låter så väldigt roligt. Hoppas dina blir trevliga och givande!

  /Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan verkligen rekommendera det. Ger läsningen nya dimensioner.

   Radera
 2. Fyra riktigt bra böcker också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två okej och två olästa än så länge :-)

   Radera
 3. Är med i en IRL cirkel där ingen kände någon innan vi började, hittade varandra via enbokcirkelföralla. Sedan har jag varit med i en deckarcirkel på nätet men vi har paus just nu då alla hade mycket annat för sig. Sedan ska jag precis börja cirkla Les Misérables på nätet också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Anna! Vad roligt att nätet kan ge en nya bekantskaper, både irl och på nätet :-)

   Radera
 4. Vad kul att du också är med i massa cirklar - visst kan det ibland vara lite "jobbigt" med all "måsteläsning" men samtidigt får man ju ut så mycket mer av en bok när man diskuterar den med andra. Jag är ju, som du vet, med i 2 st IRL-cirklar och det är kul för mitt läsande utvecklas. Just nu läser Bokbubblarna Hatties liv (är också kluven till den än så länge) och i Bokmaskarna läser vi Troppers Boken om Joe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se om det är hållbart att vara med i så många, vill inte göra läsande till ett måste även om det är himla roligt att cirkla. Vi får prata om Hatties liv sen när vi båda läst klart. Jag är också kluven så här långt.

   Radera
 5. Jag hakade på och dagarna går-Annas Munro-bokcirkel på facebook (att inte du är med där?), men det är den enda just nu. Skulle vilja ha en mysig bokcirkel irl här i staun, men det verkar tunnsått med blekingska bokbloggare och jag känner ju inget folk så... Biblioteken har ju sina, men de träffas alltid på måndagar och då kan jag inte.
  Aja, internet finns ju iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer läsa Munro i min julkalender och är redan med i tre cirklar så det fick räcka just nu.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.