onsdag, juni 5

Other Desert Cities

Bilden har jag lånat från dramaten.se
Nu har jag lite utav ett uppsamlingsheat med teater sett den senaste tiden. Idag har turen kommit till Dramatens föreställning Other Desert Cities. I pjäsen är en av mina absoluta favoritskådespelare med, Ingela Olsson. I våra finaste outfits (varför den pressen finns kvar att alltid klä upp sig extra fint och inte bara klä upp sig har etsats sig fast så när det gäller just Dramaten vet jag inte) tog jag och min syster med oss vår kompis Anna och gick på teater i början av maj.

En välbärgad familj på Amerikas västkust slits sönder. Tre barn, men bara två av dem räknas. En urstark moder och en mer pragmatisk far. Sedan har vi mostern som det skälls på. Jag glömde säga att det har inträffat en tragedi och att denna tragedi återigen är på väg att splittra familjen genom en bok.

Inget är vad det utger sig för att vara, det är väl något vi borde ha lärt oss vid det här laget. Men ändå jobbar vi så hårt på att måla upp en viss bild av läget och är otroligt måna om att hålla fast vi den bilden. Men att ett mynt har två sidor vet vi också och båda dessa saker är föreställningens grundbult. En familj men inte en bild av vad som hänt, vems fel som är vems och vem som äger rätten att tala om hur det är.

Det här är en uppvisning i en moder gjord av stål, en far som älskar sina barn högt och offrar sig för dem samt en dotters om tror sig veta precis hur saker och ting gick till och är. Marie Göranzon gör rollen som moder, och det gör hon ruskigt bra.Ingela Olsson spelar dottern i familjen och hon är så duktig på att både vara stark och svag på en och samma gång och dessa två har jag störst behållning av under detta drama som är en uppvisning i spel för galleriet på fler plan än ett.

2 kommentarer:

 1. En föreställning jag vill se, alla tre kvinnor är favoriter. Dramaten är något visst. Minns när vi såg Mio min Mio.

  mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mio min Mio var vårt första besök på stora scen på Dramaten. Det var både läskigt och bra.

   Radera