måndag 3 september 2012

Het

Bilden har jag lånat från gillabocker.se
Äntligen får jag tala om vad jag tycker om antologin Het utgiven av Gilla böcker. I fredags efter releasefesten på tunnelbanan började jag läsa. Sedan kunde jag inte sluta utan läste halva natten och under lördagen var den utläst. Det finns så mycket saker att säga om boken och allt är bara gott. Jag tycker att det är en fantastisk bok på så många plan. Eftersom jag inte är van att skriva recensioner gör jag det därför härmed på mitt eget vis genom att punkta upp vad jag tyckte.

 • Jag tycker det är fantastiskt att det finns noveller som inte är heteronormativa. Det gör att det här är en bok för alla oavsett sexuell läggning. 
 • Boken tycker jag skulle fungera mycket bra i högstadie-/gymnasieklasser, kanske som ett led i sexualundervisning men även som inkörsport till vidare läsning då novellerna är väldigt medryckande och det är svårt att sluta läsa (inte bara på grund av erotiken utan för de är grymt bra texter i sig). 
 • Det är befriande att tjejerna i novellerna inte är passiva och killarna de som tar för sig och dominerar. Som den feminist jag är tycker jag att det var trevligt med starka och kaxiga tjejer samt blyga och inte enbart dominanta killar för att jämna ut det jag vanligtvis matas med när det kommer till könsroller. Till skillnad från till exempel Twilight och andra stereotypa konventionella sexualskilldringar jag läst kändes det mycket mer uppblandat i Het. 
 • Det finns noveller som är lite mer försiktiga och så finns det de som är pang på rödbetan och riktigt heta. Vilket gör att tunnelbanan och andra publika platser kanske inte är bästa platsen för läsning om du lätt blir generad av sexbeskrivningar. 
 • Het är befriad från pekpinnar, moralpredikningar och så här bör det gå till. Därmed inte sagt att vettig uppmaning som användandet av kondom inte finns med.
Avslutningsvis vill jag säga att även om boken kanske riktar sig till tonåringar har även vuxna stor behållning av den. Så om ni ska läsa någon bok med erotik i 2012 så är det inte en bok med en titel som innehåller frasen ett antal nyanser av grått utan en svart bok som är HET.

Tack till Gilla böcker för recensionsexemplaret.

2 kommentarer:

 1. Läste nyss ut nämnda gråskalesörja. Det här verkar intressantare, kanske skulle man ta sig en titt.

  SvaraRadera
 2. Elen: den här är mycket mer intressant, kolla om ditt lokala bibliotek har fått in den. Annars är den i och för sig värd varenda krona om du köper den.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.