måndag 20 juni 2016

Pressfrukost hos HarperCollins Nordic + utlottning

I början av juni var jag på pressfrukost hos HarperCollins Nordic. Det var första gången som jag var på det förlaget. Vi bjöds på god frukost och en presentation av sommaren och höstens nyheter. Presentationen gick i en rasande fart så jag har dessvärre inga bilder mer än den på frukosten. Däremot så kan jag redogöra för vilka titlar som presenterades. Det var en mix av deckare, romance, fakta, skönlitterärt och YA. HarperCollins Nordic har inte funnits så länge på den svenska marknaden så det var skoj att få en presentation av förlaget, deras tankar kring utgivningen samt vad de har för planer för framtiden.

Eftersom deckare inte är något som intresserar mig så fokuserar jag på de titlar som jag fastnade för under presentationen.
Rivalerna av Alyson Noël beskrivs som Gossip Girl fast på västkusten. Det är en bok som riktar sig till en ung vuxen och jag tänker mig att den är perfekt för den som vill ha flärd och verklighetsflykt i lyxig miljö.

Arvtagerskan av Lina Forss är förlagets andra svenska romancebok men till skillnad från Kärlek på öppet hav av Samanta Olofsdotter så är Arvtagerskan en samtida romance medan den sistnämnda är en historisk romance. Att romance är en genre som både läses och säljes i stora upplagor har väl ingen missat och det är skoj att det ges ut mer svensk romance.

Och för den som inte vill ha romance men gärna lite kärlek tror jag skulle gilla Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane som nu kommer i pocket. Hon kommer även till Bokmässan i höst, då ska jag gå och lyssna för hon var väldigt underhållande när jag lyssnade på henne där i fjol. De svenska omslagen till hennes böcker är för övrigt mycket snyggare än de engelska.

Förra veckan kom pressmeddelandet att förlaget nu skapar ett imprint som kommer att heta HarperLife. Deras första titlar blir Lev lyckligare! – En praktisk guide till lycka, framgång och välmående av Emma Seppälä, Skärmtid av Björn Solfors och Stora Bonusfamiljboken av Helene Arkhem.

I och med att Harlequin tillhör förlagsgruppen var jag lite i sjunde himlen när jag efter frukosten fick en miniguidening och möjlighet att titta i bokhyllorna sprängfyllda med romance. Jag hittade snabbt några av mina favoriter, frågade varför de inte ger ut fler böcker än de tre första i en serie om åtta böcker av Shannon Stacey och om varför jag inte gillar historisk romance.
När vi gick fick vi snällt nog plocka böcker från ett bokbord och på så sätt skapa vår egen goodiebag med det som lockade just oss. Då tog jag Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane för jag trodde att det var den boken jag saknade i min samling. När jag kom hem visade det sig att den hade jag visst redan för jag köpte den i flexband på Bokmässan i höstas. Så nu har jag en pocketbok till övers och jag tänkte att vad passar inte bättre än att lotta ut den. Perfekt semesterläsning och boken kan bli din om du svarar med en kommentar till det här inlägget och tipsar mig om en bok jag borde läsa i sommar. Tävlingen avslutas nästa måndag, då jag drar en vinnare på kvällen. Lycka till och tack för inbjudan till frukosten HarperCollins Nordic!

4 kommentarer:

 1. Åh, jag vill jättegärna vinna "Det är inte jag, det är du". Skulle passa perfekt på semestern senare i sommar!
  Om du gillar romance vill jag gärna tipsa dig om Simona Ahrnstedts böcker om du inte läst dem. Riktigt bra! Om du inte läst någon skulle jag nog tipsa om den allra första "Överenskommelser".
  Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 2. Jag är med! Oj, finns ju hur många böcker som helst att tipsa om men tycker att feelgood passar bra på sommaren och då är Lucy Dillon ett bra alternativ. Hennes senaste När livet börjar om är väldigt bra! Och sen så tror jag också att Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald passar under sommarn också, feelgood med en boknörd i huvudrollen.

  SvaraRadera
 3. Roligt med utlottning! Är gärna med. Skulle behöva lite kärlek som inte är romance i sommar. Mitt boktips är Miniatyrmakaren av Jessie Burton. Vet inte om du har läst den. Annars kan jag varmt rekommendera Åsa Hellbergs Gloria. Härlig feelgood i Stockholm :)

  SvaraRadera
 4. Jag erkänner att jag redan läst "Det är inte jag...", men den är ju så underhållande, välskriven och oförutsägbar att jag gärna är med i utlottningen så att jag får ett eget ex att ha i hyllan.

  Nu till vad du kan läsa i sommar! (I första hand den där finfina YA-högen från London förstås, när läslusten infinner sig igen, men kanske behöver du något helt annat?)

  Jag tror inte att jag någonsin hört dig uttrycka något större intresse för grekisk mytologi och trojanska kriget, men saken är den att det har inte jag heller men jag älskade ändå Madeline Millers "The Song of Achilles". Historien om hur två unga mäns kärlek får sådana konsekvenser tar sig in under huden utan att du märker det (i alla fall om du är lite trög som jag) förrän du slår ihop boken och bara vill kura ihop dig i en boll och gråta en skvätt innan du öppnar den igen för att läsa om dina favoritstycken.

  Så den kan du läsa i sommar. :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.