onsdag 11 september 2013

Vems lilla mössa flyger

Bilden har jag lånat från bokus.se
När jag var med min kompis Lisa ut i Stockholms skärgård där hennes familj har sommarhus så läste vi Vems lilla mössa flyger av Barbro Lindgren. Tidigare under sommaren hade Lisa röjt ur sitt "lillhus" och då funnit sin favoritbok från barndomen. Hon började prata så entusiastiskt om den att ag började bläddra i den och sedan hux flux hade vi börjat läsa högt ur den för varandra. Vi läste lite varje dag under veckan som jag var där och vilken historia det är sedan. Den handlar om Barnhans och hans vänner, Mack, Röden, Ellen, Bisamråttan, Stenkulan, Farbronallen och Nöken och deras upptåg och äventyr. Det är en fantastisk berättelse på så många plan. Den fungerar för alla åldrar för såväl barn som vuxen. Det går att både läsa den tyst för sig själv och som högläsningsbok. som historia i sig är den suverän men den går också att analyser och ta en närmare titt på de metaforer som frodas fritt. 

Till vår stora glädje såg Lisa och jag att de sätter upp Vems lilla mössa flygerOrionteatern i Stockholm under hösten/vintern. Det kräver nästan ett besök för tänk att se dessa karaktärer levande på scen, den lycka.
Bilden har jag lånat från orionteatern.se

4 kommentarer:

 1. Åh, vad jag tycker om Eva Erikssons illustrationer! Visst är det väl hon som gjort bilderna i Sagan om den lilla farbrorn (en av mina favoritberättelser när jag var liten)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis det är hon som gjort de illustrationerna också.

   Radera
 2. Hej Johanna!
  Så fint skrivet om "Vems Lilla Mössa Flyger"! Om du har vägarna förbi Orionteatern på lördag så finns Barbro Lindgren och Eva Eriksson på plats för signering av boken! På Lördag kl.15:00 - ca 15:40.
  Varmt Välkommen!

  Hälsningar Petra, Orionteatern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittat hot Petra. Välkommen! Jag har dessvärre inte möjlighet att gå på lördag men tack för tipset.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.