onsdag 10 januari 2018

Nytt år och nya tag

God fortsättning till er kära läsare. December var en kämpig månad för mig och det var egentligen dumt att dra igång en julkalender, jag lyckades inte slutföra den och det resulterade i dåligt samvete under större delen av min julledighet. Nu har jag bestämt mig för att sluta ha dåligt samvete och ta nya tag. Jag börjar med en summering av 2017 och sen berättar jag om planerna för 2018.

Under förra året fick jag vara med om massor med roliga saker inom det kulturella. Jag fick vara bloggambassadör för Årets bok och Augustpriset, var med i TV, podd, tidning och stå på scen i direktsändning. Jag hade möjlighet att intervjua världskända författare. Det har varit galor, fester, bokreleaser, en mängd pressevent och författarsamtal. Jag blev jurymedlem för ett litteraturpris och startade en YouTube-kanal.

I år behöver jag få en bättre balans mellan mitt vanliga arbete och alla kulturella evenemang och uppdrag för att inte bränna ut mig igen. Jag hoppas få mer tid till läsningen och känna mindre press på att hålla igång alla mina kanaler (blogg, Twitter, Instagram och YouTube). Jag gillar att nå ut med kulturtips till människor och det är det som driver mig att ha alla dessa kanaler och jobba på den plattform som jag har.  Ett sätt att uppnå det är att starta ett nyhetsbrev och där samla mina kulturtips (på så sätt minska antalet uppdateringar i de olika kanalerna). Det är svårt att nå ut idag med alla algoritmer och överfulla flöden där uppdateringar inte alltid når ens följare och det gör att jag känner mig nödgad att lägga upp ofta för att nå fram. Mer information om nyhetsbrevet kommer nästa vecka.

Det vore hemskt skoj att få fler uppdrag inom kultursektorn, som att moderera och leda (författar)samtal, kanske till och med en podcast eller liknande. Vid uppdragsförfrågningar går det bra att mejla mig.

Jag hoppas att ni alla får ett bra 2018!

6 kommentarer:

 1. Spännande med nyhetsbrevet! Det ska bli kul att följa!

  SvaraRadera
 2. Rolig idé med nyhetsbrevet, det tror jag du kommer få ihop bra!

  SvaraRadera
 3. Nyfiken på nyhetsbrev!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, mer information kommer nu i veckan.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.