måndag 2 oktober 2017

Ambassadör för Augustpriset

Idag släpptes den roliga nyheten att bland annat jag är ambassadör för Augustpriset i år. Det är en himla fin laguppställning jag ingår i. Augustpriset har som bekant tre olika kategorier och varje kategori har fyra ambassadörer var. Gruppen har en härlig bredd gällande vilka plattformar vi verkar på, här finns de som har bokbloggar, instagrammar och poddar om böcker. Jag själv finns även på YouTube och Twitter förutom min blogg. Ni kommer att kunna följa oss under hösten när vi tar er med under resan från tillkännagivandet av de nominerade, mer om det nedan, till prisutdelningen. Som ambassadör får vi komma på nomineringseventet, gå på Augustgalan, läsa och recensera de nominerade böckerna inom den kategori vi ska bevaka. För egen del innebär det att jag förutom barn- och ungdomskategorin även kommer att bevaka Lilla Augustpriset vilket känns superskoj. Här har ni hela listan på ambassadörerna:

Årets svenska barn- och ungdomsbok
Årets svenska skönlitterära bok
  • Katarina Stenskytt och Sofia Jonsson, som tillsammans driver bokpodden En förbannad podd 
  • Rosemari Södergren, som bloggar på Kulturbloggen
  • Johanna Svensson, med Instagram-kontot alskaromaner
  • Ann-Sofie Lindholm och Margaretha Weimar, som driver Breakfast Bookclub, och anordnar bokcirkelträffar i Stockholm
Årets svenska fackbok
Augustpriset – de nominerade är …
Var med när årets nomineringar till Augustpriset tillkännages! Under en kväll på Scenkonstmuseet i Stockholm den 23 oktober står årets 18 bästa svenska böcker i fokus. Efter tillkännagivandet samtalar programledaren Daniel Sjölin med de nominerade författarna på scen. Dessutom bjuder vi på mingel och boksignering.

Tid: Måndag den 23 oktober. Scenprogram kl. 17.45 – 19.30. Dörrarna öppnas kl. 17.00
Plats: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2, Stockholm
Biljetter köper du via http://bit.ly/Augustnominering17.

För att få det rabatterade priset ska ni välja biljettyp Augustambassadör och ange rabattkoden amb77. Rabatten är giltig till den 10 oktober men antalet biljetter är begränsat, så först till kvarn!

I entrépriset ingår ett glas vin/öl/alkoholfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.