tisdag 12 september 2017

Läs Annika Thor med Johanna


Jag tänkte köra en ny omgång av bokcirkel här på bloggen. I oktober kommer jag att läsa kvartetten om systrarna Steffi och Nelli. Det är serien om en ö i havet skrivna av Annika Thor. Det vore hemskt roligt om ni vill vara med, läsa och diskutera böckerna. Upplägget är snarlikt det från tidigare år, vi läser ett visst angivet avsnitt och återsamlas en dag under helgen där vi skriver vad vi tyckte om boken. Den här gången är det en bok i veckan vi ska läsa, de är dock inte särskilt långa så de är nästan som de avsnitt som vi har betat av i tegelstenarna vi läst. Jag byter dag från lördag till söndag då det tycktes lättare att få till och få upp sina inlägg då. Så här ser läsplanen ut:

8 oktober En ö i havet
15 oktober Näckrosdammen
22 oktober Havets djup
29 oktober Öppet hav

Förlaget Bonnier Carlsen gav i våras ut dessa fyra böcker på nytt och med nya fina omslag. Jag minns så väl hur jag läste dessa när de kom ut där kring 96-97. Böckerna fullkomligt slukades, älskades och präglade mig enormt som läsare. De är nu högst aktuella igen tyvärr med tematiken kring ensamkommande flyktingbarn och onda krafter som påverkar vårt politiska klimat.

Vill ni vara med och läsa med mig får ni gärna lämna en kommentar nedan. Bland er som säger att ni vill vara med kommer jag även att lotta ut ett exemplar av första boken i serien, En ö i havet.

Update: Grattis Emma du har vunnit utlottningen. Mejla mig din adress så kommer boken på posten. 

12 kommentarer:

 1. Ja! Jag vill vara med!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill vara med! Nu är det bara till att börja läsa böckerna. :-D

   Radera
 2. Jag är med! Har mycket böcker jag vill hinna läsa i höst, men dessa borde inte vara några problem. Har velat läsa om de hur länge som helst så nu kanske jag får tummen ur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skoj att du vill vara med! Och roligt att du nu får en anledning att läsa om böckerna.

   Radera
 3. Jag är med! Skulle vara kul att läsa om dem. Uppdaterar på min instagram, jag heter emmali1994 där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hänger på! Du hade dessutom turen att vinna boken. Mejla mig din adress så skickar jag boken. (sincerelyjohanna@gmail.com)

   Radera
 4. Svar
  1. Skoj Angelica! Ser fram emot att höra vad du tycker om böckerna.

   Radera
 5. Jag har inte läst den här serien tidigare så det vore roligt att göra. Hänger på alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du verkligen något spännande framför dig. Såg att du har haft en liten lässvacka. Dessa böcker borde verkligen hjälpa dig ur den.

   Radera
 6. Svar
  1. Det vore hemskt roligt om du kan vara med! :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.