söndag 2 oktober 2016

Johannas topp 5: vecka 39

Det är veckan efter Bokmässan och jag likt Kulturkollo lider av bokmässebaksmälla och är fortfarande trött. På det stora hela var det en fantastisk mässa (det enda minuset och det är ett stort minus är att vissa krafter bjöds in och drog med sig sin svans som hotade och spred otrevlig stämning på mässan). Jag kommer blogga mer om mässan senare. Idag är det söndag och därmed dags för min topplista. Blev ett lite hopp på en månad sen sist men så kan det bli, livet och böcker kom emellan.

  1. Varje morgon när jag gör mig i ordning för att åka till jobbet lyssnar jag på dessa killar vars grupp heter Linkin Bridge. De sjunger accapella och tävlade i den här säsongens America's Got Talent. Det är så mycket hjärta och smärta och fantastiska tolkningar. Jag höll tummarna att de skulle vinna.

  2. Sådär lagom till Bokmässan hade DI och deras magasin DI Weekend ett reportage om förlagsbranschen. Det var ett intressant och läsvärt reportage, synd bara att de helt utelämnade barn- och ungdomsboksförlagen som står för den stora andelen sålda böcker. Men nu har jag gnällt färdigt, här är länk till reportaget, länk.

  3. I onsdags var jag på ABF Stockholm och lyssnade på ett samtal med Katarina Wennsam. Hon pratade med journalisten Johanna Palmström (en av de bästa samtalsledare/moderatorer jag vet) om sin nya bok Flickan och skammen. Och vilket samtal det var, Katarina var så smart, skarp i sina analyser och påläst till tusen. Jag är det jobbiga ämnet till trots mycket sugen på att läsa boken. För er som inte kunde lyssna på samtalet kommer här ett inslag från P1 Kultur där hon pratar om boken. Ett tips är att kolla upp om hon kommer till ett bibliotek/boklåda/kulturhus etc nära dig och gå då för allt i världen dit och lyssna.


  4. En av mina absoluta favoritpoddar är Nord & Francke som görs av Sydsvenskan med Kristin Nord och Maria G Francke. Jag var bokstavligt talat i 23 himlen under Bokmässan när jag fick möjlighet att inte bara hälsa på dem utan även stå en bra stund och prata med dem. Detta under ett Bonniermingel högst upp i ett av tornen på Gothia. Igår var jag ute på långpromenad och lyssnad på senaste avsnittet XX. Jädrar i min lilla låda var bra det var. De avhandlar allt från Åhléns nya kampanj om klädmaktsordningen, att hagga, kvinnors ålder och de gör det så bra. Alla borde lyssna!


  5. Många är vi som sorterar, håller koll på vad vi läst och vad vi vill läsa, söker inspiration hos andra bokvänner allt detta på Goodreads. jag snubblade över detta klipp för några dagar sedan som handlar om lite tips och trix som en normalanvändare kanske inte känner till går att göra på Goodreads.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.