fredag 11 mars 2016

Tips på nya radioprogram/poddar

Som bekant lyssnar jag mycket både på radio och poddar och är alltid på jakt efter nya program att lyssna på. Därför var det glädjande när jag fick tips/information om dessa tre program/podder som snart finns att lyssna på.
Bilden är lånad från sverigesradio.se Fotograf:Kenny Bengtsson                      Bilden är lånad från bokhora.se Illustration av Emma AdBåge
 1. På lördag har ett nytt litteraturprogram premiär i P4. Det heter Läs och lev och görs av UR med Tara Moshizi och Karin Andersson som programledare. Första programmet heter Läsare är vi allihopa och du kan lyssna kl:11.03. Då gästas programmet av poetry slam-mästaren Sabrina Ibenjellal och Ulf Stenberg, verksam inom Teater Fryshuset. Det blir åtta avsnitt totalt och kommer att fokusera på personliga läsresor, det här att knäcka läskoden och läs- och skrivsvårigheter. Det kan bli hur intressant som helst.  

 2. Ylva Mårtens gör tre program i P1 om tre tongivande kvinnor:
  Ellen Key och barndomen – uppfostran, skolgång och idéer (25 mars kl. 17.00)
  Alice Miller och barnperspektivet – minnen, vittnen och inspiration (5 maj kl. 17)
  Lorraine Monroe och skolan – passion , krav och disciplin (6 juni kl.17)
  Ylva Mårtens brinner personligen för barn- och skolfrågor och dessa tre kvinnor går alla att se som pionjärer inom dessa fält.

 3. Jag har ända sedan Allt vi säger är sant gick i graven i juni förra året har jag saknat en podcast om ungdomsböcker. Så gissa och jag gjorde ett litet glädjeskutt när nyheten släpptes att Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo ska starta en podd om just ungdomsböcker. Just nu håller de på och letar efter finansiärer. Podcasten kommer att heta Bladen brinner och jag längtar så tills den kommer att finnas redo att lyssna på. Både Johanna och Lisa är väldigt bra på att göra podd, Johanna gjorde podcast både med Bokhora och när hon var Läsambassadör och Lisa hade Allt vi säger är sant.

4 kommentarer:

 1. Åh, tack för jättebra tips! Är alltid på jakt efter nya bra poddar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med så om du har tips på bra poddar får du gärna dela med dig.

   Radera
  2. Jag har precis upptäckt Ett eget rum (Bokhora-Marcus är med där bland annat) och så brukar jag lyssna på Bildningspodden från Stockholms universitet. Den är dock väldigt ojämn - ibland är det superintressant, ibland torr universitetsföreläsning. Rekommenderar dock avsnitten om opera respektive cykling!

   Radera
  3. Ett eget rum har jag konstigt nog aldrig lyssnat på, ska genast ändra på detta. Bildningspodden gillar jag och kan hålla med om att visa avsnitt är intressantare än andra men det är skoj för jag lär mig ofta något nytt.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.