onsdag 3 juni 2015

Bloggträff hos Bonnier Carlsen

Den 25 maj var jag på bloggträff på Bonnier Carlsen tillsammans med ett gäng bloggare och författarna Jo Salmson och Alex Haridi. Jo är aktuell med boken Stjärnstenen (första delen i en planerad serie) och Alex med sin debutbok Huset mittemot.

Vi kom till förlaget och bjöds på goda scones, te och småkakor. Längst ett långbord satt vi sedan och lyssnade på författarna i samtal med Alexandra (hon bloggar på Alex Bokhylla) som praktiserade på förlaget. De pratade om sina böcker och skrivprocesser och vi fick möjlighet att ställa frågor. Bland det roligaste med att gå på bloggträff på ungdomsförlag är att det alltid brukar vara väldigt blandade åldrar på oss som kommer. Jag tycker att det är extra roligt när jag får höra målgruppen (alltså ungdomarna) prata om böckerna som omväxling till samtalen jag har med mina vuxna kompisar om ungdomsböcker. Vi har ju ändå en viss distans till tonåren numer och det är då roligt att höra vad ungdomarna tycker som åldersmässigt i alla fall står nära karaktärerna i böckerna.

Vi fick höra om Alex resa från översättare av tv-manus till att sedan bli manusförfattare för Skilda världar och hur han fick inspiration till boken. Han visade oss även den fyllda mappen med inspirationsmaterial och synopsis till boken och den visar på gediget förarbete.  Jo berättade om hur det kommer sig att hon skriver under pseudonym (hon arbetade på Bonnier Carlsen och antog ett annat namn när hon skickade in sitt manus för att de inte skulle veta att det var hon). Hon berättade även om sina tidigare böcker och vad serien som inleds med Stjärnstenen handlar om. Jag som inte ens gillar fantasy blev lite sugen på att läsa boken.

När vi gick hem och hade hunnit med att ta oss en titt på redaktionens lokaler där vi var under kvällen fick vi en gedigen och lyxig goodiebag med oss hem. Den innehöll Jessica Schiefauers nya bok När hundarna kommer, nyutgåvan av Efter Alaska (hette tidigare Var är Alaska? då på Berghs förlag) av John Green, De tysta stegen bakom av Jonna Björnstjerna och Ringar på svart vatten av Gull Åkerblom samt katalogen med höstböckerna.
Det var en väldigt trevlig kväll, tack så mycket för att jag fick komma Bonnier Carlsen. Den här veckan kommer vi vara några stycken som kör en bloggstafett om böckerna som var i fokus på bloggträffen. Så här ser schemat ut:
 
3 juni       Sagan om sagorna
4 juni       Sincerely Johanna
5 juni       Boktokig
8 juni       Booze'n'books
9 juni       TinaElisabeth
10 juni     Photosandbooks
11 juni     Livet med en Tom
12 juni     Bokbesatt

2 kommentarer:

  1. Själv tyckte jag det var kul att lyssna på er vuxna prata om böckerna eftersom jag inte hör det så ofta. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fantastiskt skoj när vi får träffas så här, hoppas att vi ses fler gånger!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.