fredag 8 maj 2015

Bokfrukost hos B.Wahlströms

Bilderna är tagna av och tillhör mig Sincerely Johanna
Ett inlägg som är redigt försenat är det om bokfrukosten som B. Wahlströms hade på Nordiska museet den 27 mars. Men bättre sent än aldrig så här kommer det. Jag hade tagit semester den dagen och begav mig i hällregn ut till Djurgården i Stockholms och till Nordiska museet där förlaget hade sin frukost. Det är en väldigt pampig byggnad och det var skoj att få smita in via personalingången flera timmar innan museet öppnade för allmänheten. Väl på plats i restaurangen bjöds vi på den lyxigaste frukost på en bokfrukost jag har varit med om.

Upplägget för frukosten var dels författarpresentationer och presentationer av kommande böcker av förlagspersonal. Det var en hel del titlar som presenterades och det enda som var riktigt synd med frukosten var att personerna som pratade inte hade mikrofon så jag hörde dessvärre endast hälften av vad som sades, hur mysig lokalen än var så har den en redig akustik så ljudet sugs snabbt upp och det var tur att de hade bildspel så jag kunde se vilka titlar det var de pratade om.

Först ut var debutanten Christina Lindström, hon är dubbelt aktuell just nu. Dels har hon en ungdomsbok som heter Hälsningar från havets botten och dels är det en lättläst bok som heter Leo och klumpen i magen. Ungdomsboken är jag riktigt sugen på, den handlar om en kille och en tjej som blir kära i varandra men där det för ovanlighetens skull är killen som är mer kär och vi får följa hur det är för honom. Jag som är riktigt svag för kärlek i böcker var inte en svår målgrupp att sälja in boken hos.

Efter Christina var det tre personer från redaktionen på förlaget som presenterade böcker som kommer nu i sommar:
Siri Pettersen aktuell med den kritikerhyllade Odinsbarn var där och pratade om boken. Jag blev riktigt besviken på att jag dagen innan inte hade möjlighet att gå och lyssna på henne när hon var på PUNKTmedis, för jisses vilken intressant författare att lyssna på. Hennes norska till trots och det faktum att det är en fantasybok så fick hon mig riktigt intresserad av boken.

Camilla Lagerqvist är aktuell med boken Isbarnen som är del 2 i hennes serie Svarta rosorna. Del 1 heter Uppdraget och nästkommande del heter Förrädarna. Böckerna vänder sig till barn i åldrarna 9-12 år. Camilla har 2010 gett ut boken Cirkusflickan och den kommer nu i nytryck.

Sen fick vi som var på frukosten vara med och rösta om omslaget på en kommande bok. Det är Kråkviskaren av Jacob Grey. Boken beskrevs som Batman möter Harry Potter och riktar sig till barn i åldrarna 9-12 år. Boken kommer i september och jag är mycket nöjd med omslaget som fick flest röster, det andra tyckte jag var på tok för likt den stil som Bonnier Carlsen har på sin serie Pax. Boken är såld till 30 länder redan.

Avslutningsvis fick vi en förhandsvisning av böcker som kommer i höst. Den ena var Jag är Malala som är en omarbetning av vuxenboken med samma namn men nu är den skriven på ett lättare språk för att fungera även för en yngre publik. Den andra är ungdomsboken Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews. Boken beskrivs som ett syskon till The Fault in Our Stars av John Green, men om Greens karaktärer mer känns som vuxna än som tonåringar så är Earl i den här boken en mer trogen skildring av en butter och cynisk tonåring. Det kan bli intressant och alla ungdomsböcker som inte ä dystopier/fantasy väcker alltid mitt intresse.

Det här var min första bokfrukost hos B. Wahlströms och jag tackar så mycket för att jag fick komma.

4 kommentarer:

 1. Hej Johanna! Har du Hälsningar från havets botten, eller skulle du vilja ha ett ex. skickat till dig? :-) Hälsningar från västerhavets Christina Lindström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christina! Jag har inte boken ännu och den får gärna skickas till mig. Är så peppad på din bok.

   Radera
  2. Vad kul! Då kommer den med posten till veckan.

   Radera
  3. Jag fick boken i veckan, ser verkligen fram emot att läsa den. Förhoppningsvis hinner jag med den nu i helgen.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.