måndag 20 april 2015

Turnéavslut och 5 års jubileum för Revolution Poetry

Bilden har jag lånat från facebook.com/revpoetry
I lördags var jag på Folkoperan tillsammans med min syster och min kompis Rebecca. Vi var på turnéavslutningen och 5 års jubileet för Revolution Poetry. Det var en helt magisk kväll. Alla 600 platser var slut och stämningen var på topp. Vi skrattade, rös, instämde och grät mest hela kvällen. Poeterna som medverkade var helt enastående bra. Dessa unga talangfulla människor borde lyftas upp och hyllas i det oändliga. Jag var så imponerad av dem och deras konstform är så briljant. De framför spoken word. Åldersmässigt, hudfärgsmässigt och ursprungsmässigt var det en salig blandning på oss i publiken och jag önskar så att publiken alltid kunde vara så här mixad på kulturinstitutionerna.

Kvällens konferencier vad Alexandra Pascalidou. Under kvällen uppträdde 16 poeter under lite mer än 2 timmar. Följande poeter medverkade:
Yodit Girmay
Sara Nazari
Rojda Sekersöz feat Rava Riani.
Amer Sarsour
Nebay Meles
Cherrie Hersi
Salih Bilic
Neftali Milfuegos
S.T.I.C.S
Lovisa Wessberg
Nawroz Zakholy feat Sara Joher.
Makda Embaie
Paloma Winneth
Simon Matiwos
Nachla Libre
Sara Benafshe Qasem
Bilden är tagen av och tillhör mig, Sincerely Johanna
Jag och mitt sällskap för kvällen sa efter varje poet att det där går inte att toppa men jodå varje artist/poet lyfte det en nivå hela tiden och när vi stod upp och applåderade på slutet var vi helt euforiska i salen. Jag önskar att jag nu kunde hänvisa er till en filmatisering av kvällen men det kan jag inte så ni som missade det får tyvärr nöja er med att vara avundsjuka och hålla utkik efter när poeterna knutna till Revolution Poetry dyker upp nära dig nästa gång. Jag har dock lyckats hitta de här videorna så att ni får smaka på hur bra det kan vara.

Tack för i lördags och för de här 5 åren Revolution Poetry. Ni är grymma. Vi tackar och beundrar er! Fortsätt att kämpa på och så sprider vi andra ordet om er.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.