söndag, december 7

Lucka 7: Serier

Bilderna har jag lånat från kolikforlag.se
I år var året då jag på riktigt upptäckte serier och då menar jag de tecknade serierna som ges ut i seriealbum. Jag har läst Sara Granér tidigare både i morgontidningen och sedan köpt något av hennes seriealbum. Men jag skulle säga att det var efter att jag introducerades för Lilla Berlin av Ellen Ekman i våras som min kärlek för serier verkligen befästes. Jag läser inte Metro så jag hade missat att hon är med där varje dag, utan det var via den Bok AW som Norstedts hade som jag fick upp ögonen. Då läste jag Lilla Berlin: So last year och blev helt fast, här kan ni läsa min recension, länk. När den var utläst gick jag bara och längtade till tvåan som kom nu i höstas och heter Lilla Berlin: Mina vänner. I och med mitt nya intresse har jag under året läst flera fina seriealbum (har dock inte hunnit recensera dem ännu, och jag börjar ana en temavecka här) här kommer några tips:
Bilderna har jag lånat från galago.se
Hur man botar en feminist av Nanna Johansson
Kunskapens frukt av Liv Strömquist
Kvinnor ritar bara serier om mens av Sara Olausson, redaktör (31medverkande serieskapare)
Mitt dåliga samvete av Stina Hjelm
 Bilderna har jag lånat från kartago.se och kolikforlag.se

Jag kan verkligen rekommendera att ni håller utkik bland utgivningen hos följande tre eminenta serieförlag: Kolik förlag, Galago och Kartago. Har du någon favoritserie som du vill tipsa mig om?

2 kommentarer:

  1. Haha, vad roligt att vi outar ett ganska nytt serieintresse båda två nästan samtidigt! Och vad strålande att du gav mig lite nya tips!

    SvaraRadera