tisdag 21 oktober 2014

Mens var det här

Mensen har fått sig ett ordentligt uppsving den senaste tiden. Jag skulle säga att det hela började med Liv Strömquist briljanta sommarprat 2013 där hon viger hela sitt program åt mens.


Nu i höst ger hon ut ett nytt seriealbum som handlar om det kvinnliga könsorganet, Kunskapens frukt. Inspirerat av hennes sommarprat ges serieantologin Kvinnor ritar bara serier om mens ut på Kartago förlag. På Unga Klara i Stockholm sätts det i höst upp en föreställnings som heter Girls will make you blush. Om när tjejer kommer i puberteten. Nästa vecka kommer till och med kulturprogrammet Kobra i SVT att ägna ett helt avsnitt åt mens. Kl: 21.30 är det bara att slå på tv:n och titta.

Och den sista november kommer Liv Strömquist till Aspuddens bokhandel och samtalar där med Jenny Aschenbrenner om sitt seriealbum Kunskapens frukt. Liv var även med i Sverige! här för lite sen samt på Bokmässan (se klippen här). Så härligt och befriande att något som rör många om inte alla oss kvinnor nu kanske äntligen kan få befrias från sitt tabu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar