söndag 17 augusti 2014

Där livet väntar

Bilden har jag lånat från bokus.se
Där livet väntar av Robyn Carr var en småmysig bok. Den handlar om John "Preacher", han jobbar som kock på en liten bar i en liten stad. En dag kommer Paige in med sin son precis när Preacher ska till och stänga för kvällen. Hon är blåslagen, trött och rädd. Paige är på rymmen från sin misshandlande make. Härifrån tar en historia sin början och vi får följa Paiges väg tillbaka till en mer normal vardag även om faran inte är över, på långa vägar. Vi får även följa några andra av invånarna i den lilla staden. Och har du läst fler böcker i serien om staden Virgin River kommer du känna igen några av dem. Det här var min första bok men det funkade ändå bra att läsa, de verkar vara fristående.

Preacher är en sympatisk man och så där härligt beskyddande och omhändertagande, speciellt om Paiges son. Min enda invändning att de där partierna med fara var lite för många men annars var det en perfekt bok att klämma av på en dag i värmen i somras, även om den utspelade sig under november och december.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst första boken i serien, men tyckte den var lite småseg och klyschig. Är dock sugen på att läsa nån mer i serien för jag tycker ofta att författaren "kommer igång" och blir bättre i bok 2 eller 3. Det är som att jag inte vill ge upp och sitter och plågar mig igenom halvbra böcker i väntan på den som ska golva mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan rekommendera den här. Håller med om väntan på att något ska vara superbra, vill ha den där läsupplevelsen som fångar en tills boken är slut.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.