fredag 13 juni 2014

Värdshuset

Bilden har jag lånat från bokus.se
Min första bok av Nora Roberts blev Värdshuset. Det är första delen i trilogin om bröderna Montgomery, den lilla staden Boonsboro i Maryland och värdshuset som de håller på och rustar upp tillsammans med sin mamma. I denna första del får vi stifta bekantskap med Beckett, arkitekten i brödraskaran. Bröderna och deras mor jobbar och står i och fixar till det gamla värdshuset, men det är inte det enda som händer i boken. I samma lilla stad bor den unga änkan Claire med sina tre små pojkar. Hon driver en bokhandel tvärs över gatan från värdshuset och det behöver inte kluras så mycket på huruvida Claire och Becketts vägar ännu en gång kommer att korsas. För även om Beckett gillar att läsa så är det inte primärt därför han gör sig ärenden till bokhandeln.

Det här är en småmysig och mystisk bok. Jag kan tydligt se det lilla amerikanska samhället framför mig och det börja klia i mina inredningsfingrar när jag läser om brödernas renoveringar. Men jag blir även sugen på att öppna en bokhandel. Jag tycker om alla tre bröder men även Claire. Det finns vissa element jag hade kunnat vara utan (de något övernaturliga) men på det stora hela var det trevliga timmar som ägnades åt att läsa den här boken. Och ingen tantsnusk var det heller, vilket jag av någon anledning trodde att Nora Roberts böcker skulle vara.

Jag tyckte mycket om boken och vill helt klart läsa mer av Roberts. Både de båda uppföljarna till Värdshuset som är Pojkvännen (kom i början av maj i år) och Nyårskyssen (kommer i oktober). Men jag är även sugen på Bröllopssviten (består av Som en drömbild, Doft av rosor, Ögonblick att minnas och Den lyckligaste dagen).

8 kommentarer:

 1. Jag gillade Pojkvännen snäppet bättre än Värdshuset, nu längtar jag till Nyårskyssen! Gillade även Bröllopssviten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nu vill jag ännu mer läsa Pojkvännen och Bröllopssviten!

   Radera
 2. Det enda problemet med Roberts böcker är att de ofta blir väldigt lika varandra. Men känner man för något småmysigt är de helt ok ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del författare lämpar sig bäst att läsas med lite andra böcker emellan för att det inte ska bli tjatigt. Välkommen hit förresten Johanna!

   Radera
 3. Gillar dem också! Däremot kan man inte läsa flera i rad, för det tycker jag blir för mycket, men någon bok då och då är toppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej sprida ut dem lite kanske är klokast :-)

   Radera
 4. Det här är den första Roberts på evigheter som gjort mig sugen på att läsa henne igen. Ska försöka hinna med den i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria! Kul att du har kikat in här :-) Jag är mycket sugen på del två och tre i den här serien. Hoppas att jag kan läsa åtminstone tvåan då del tre kommer först i höst.

   Radera