tisdag 10 juni 2014

Iza Melody Frost

Denna romantikvecka inleds med romantiska och erotiska noveller från Iza Melody Frost. Jag hittade som sagt till Iza via hennes gästinlägg hos Boktjuven. Enkelt klickade jag hem hennes noveller som fanns ute så här långt hos Bokus. Novellerna finns bara digitalt (både i webbutiker och på biblioteken). När det här inlägget skrivs finns det fem noveller ute men två till kommer innan sommaren är slut. De tillhör en och samma serie och kretsar till ett gäng syskon. Vi får följa ett syskon i varje novell med en referens till nästkommande syskon på tur genom att de dyker upp eller omnämns. Jag har läst dem i turordning och den lyder som följer:
  1. Jag glömde en grej i garaget
  2. Hunden, fisken och kamelen
  3. Mot väggen i en hiss
  4. Det har alltid varit du
  5. Småbarnspappan som ville komma
 
Jag glömde en sak i garaget handlar om Jessica och Andreas. Deras liv lunkar på i sitt behagliga tempo. De är vansinnigt förälskade i varandra. Andreas smiter iväg till garaget och gör gud vet vad om kvällarna. Jessica är väldigt nyfiken på vad det är han sysslar med där. I novellen får vi veta vad det är han gör i garaget. Vi får också heta sexscener som är allt annat än vardagstrista.

Hunden, fisken och kamelen är min favorit band novellerna. Den handlar om Jesper och Emilia. De har en historia tillsammans. Hon är bästa vän med några av hans systrar. Men det finns mer än så i deras bagage. Det är mycket längtan och väntan i den här novellen. Jesper har bott utomlands i flera år och har precis kommit hem. Där hemma finns hans Emmi, frånsett att hon aldrig riktigt var hans.

Mot väggen i en hiss är novell nummer tre och kretsar kring präktiga och duktiga systern Jill. Hon är kontorsråtta, perfektionist och den riktigt drivande av syskonen. Hennes liv eller åtminstone dag kastats omkull fört i hissen på väg till jobbet och sedan på väg till en lägenhetsvisning. Här gäller det att inte ha klaustrofobi.

Det har alltid varit du är också den en favorit. Det har även här att göra att det är med kärlek skulle jag säga mer än det erotiska. Trygga Jonna arbetar i en blomsterhandel och har två tonårsbarn. Hon har också en läcker yngre granne, Alex. Han är allt som oftast inne i hennes affär och köper blommor till en mystisk kvinna. Nybakade bullar, en konsultation på en terrass och så avslöjande vem denna hemliga kvinna är och du har den här novellen beskriven.

Småbarnspappan som ville komma är den novell som jag hade svårast att känna en koppling till. Den handlar om bror nummer två Jimmy. Han är föräldraledig och tillsammans med sin fru Tess har han tre små barn. Dessa barn kommer gärna emellan Jimmys planer på att älska med sin fru och tt faktiskt kunna göra just detta. Då gäller det att vara kreativ mitt i vardagsstressen och livspusslet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.