söndag 20 oktober 2013

Mina gissningar inför Augustpriset

Att tippa vilka böcker som kommer vara nominerade till årets Augustpris är jag sannerligen inte ensam om. Det ar dykt upp gissningar lite överallt i helgen. Jag läser som bekant nästan uteslutande bara ungdomsböcker och har därför för dålig koll för att gissa i klasserna Årets svenska fackbok och Årets svenska skönlitterära bok. Detsamma gäller barnsegmentet i klassen Barn- och ungdom. Så mina gissningar blir bara på ungdomssidan och de ser ut som följer:

Ingrid Olsson- Fulast i världen
Klara Krantz- Ge mig arsenik
Patrik Lundberg- Gul utanpå
Katarina Sandberg- Vi är inte sådana som i slutet får varandra

Likt förra året kommer jag att hänga på Jonna Lindbergs utmaning att läsa alla som nomineras i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Glöm inte att det går att se presskonferensen live på hemsidan med start kl:12.15.

4 kommentarer:

 1. Jag håller en stor tumme för Gul utanpå och Nordiska väsen. Tror att Fulast i världen borde vara en stark kandidat också, men den har jag tyvärr inte läst så jag kan egentligen inte uttrycka mig i saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr hamnade ingen av dessa författare på listan över de nominerade :-(

   Radera
 2. Åh vad roligt att se dina gissningar! Vi gissade båda på "Ge mig arsenik" :) Snart får vi veta!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kom inte Klara med :-( Men nu läser vi på de som blev nominerade och så kan vi prata sedan om vem vi tycker borde vinna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.