söndag, oktober 20

Mina gissningar inför Augustpriset

Att tippa vilka böcker som kommer vara nominerade till årets Augustpris är jag sannerligen inte ensam om. Det ar dykt upp gissningar lite överallt i helgen. Jag läser som bekant nästan uteslutande bara ungdomsböcker och har därför för dålig koll för att gissa i klasserna Årets svenska fackbok och Årets svenska skönlitterära bok. Detsamma gäller barnsegmentet i klassen Barn- och ungdom. Så mina gissningar blir bara på ungdomssidan och de ser ut som följer:

Ingrid Olsson- Fulast i världen
Klara Krantz- Ge mig arsenik
Patrik Lundberg- Gul utanpå
Katarina Sandberg- Vi är inte sådana som i slutet får varandra

Likt förra året kommer jag att hänga på Jonna Lindbergs utmaning att läsa alla som nomineras i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Glöm inte att det går att se presskonferensen live på hemsidan med start kl:12.15.

4 kommentarer:

 1. Jag håller en stor tumme för Gul utanpå och Nordiska väsen. Tror att Fulast i världen borde vara en stark kandidat också, men den har jag tyvärr inte läst så jag kan egentligen inte uttrycka mig i saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr hamnade ingen av dessa författare på listan över de nominerade :-(

   Radera
 2. Åh vad roligt att se dina gissningar! Vi gissade båda på "Ge mig arsenik" :) Snart får vi veta!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kom inte Klara med :-( Men nu läser vi på de som blev nominerade och så kan vi prata sedan om vem vi tycker borde vinna.

   Radera