fredag 16 augusti 2013

Hurra Release me är tillbaka!

En av de trevligaste kulturevenemangen jag var på i våras var Release meKulturhuset (numera Kulturhuset Stadsteatern) och nu är det klart att det bli en äsong till i höst. Jag har bokat in allla fyra datumen i kalendern och ser fram emot att lyssna på intressanta, spännande, gripande och roliga författarsamtal. Jag hoppas bara att det inte blir fullt så långa kvällar som i våras. Det är lite väl mycket att sitta mellan kl:19 och 22-22.15 efter en hel dag på jobbet. Så här ser programmet ut och som sist är det någon som vill ha sällskap är det bara att säga till jag bits inte och gillar sällskap.

28 augusti- Ideal
Vi inleder säsongen i sensommarsol på Kulturhustaket, med tre debutanter, ett kapitel samtidshistoria och ett unikt samarbete med tidskriften Const Literary (P)review. Daniel Poohl, Rouzbeh Masarrat Agah, Kristian Hallberg, Linn Spross och Lena Sundström.
Jag är väldigt sugen på Linn Spross bok Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet så det ska bli väldigt spännande att lyssna på henne. 

17 september- Tradition
På Release me: Tradition gräver vi ner oss i familjen Bonniers görande och låtanden och pratar samtidsdystopi med två debutanter. Och så får vi höra en novell som är så nytryckt att pappret fortfarande är varmt! Bernt Hermele, Björn af Kleen, Johanna Koljonen, Jessica Johansson och Boel Bermann.
Jag tycker Johanna Koljonen är fantastisk i största allmänhet så det blir säkerligen toppen men förutom henne är det releasefest samtidigt för Jessica Johanssons bok Thrillerliv utgiven på X Publishing och det ska bli superkul. 

23 oktober- Framgång
Framgång, novellkonst och kärlek är ämnena för kvällen. Sara Kadefors, Johanna Wester, Jerker Virdborg, Joakim Pirinen och Lena Andersson.
Den här gången ser jag mest fram emot att lyssna på Sara Kadefors och Johanna Wester som båda har böcker som finns på höstens önskelista.

28 november- Tillhörighet
Vi avslutar säsongen med ett samtal om en sorts eskapism, ett annat om barnlöshet och sen en familjeberättelse från Teheran. Martina Montelius, Lars Berge, Josefine Adolfsson, Annina Rabe, Karolina Ramqvist och Marjaneh Bakhtiari.
Jag har stora förhoppningar till säsongens sista kväll vars tema är superintressant. Det verkar som om det kan bli många intressanta vinklar om en tittar på vilka författare som ska medverka. 

Låt höstens litteraturevenemang komma!

2 kommentarer:

  1. Jag tänkte nog gå den 17e i alla fall! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anna läser du min blogg? (Glad :-D) Hurra då gör vi sällis va den 17 september?

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.