torsdag 15 augusti 2013

Bokmässa och litteraturfestivaler

När det blir höst ges det ut mängder med böcker, det köps böcker, det pratas om böcker, det minglas om böcker och det hålls diverse mässor och festivaler i böckernas namn. Några av de sistnämnda har funnits med ett långt tag, andra inte lika länge och någon är det första gången för i år. Jag vill tipsa om fyra olika idag. Ni får gärna tipsa om fler och med bättre spridning i vårt avlånga land.
Bilden har jag lånat från sigtunalitteraturfestival.se
Sigtuna Litteraturfestival (17-18 augusti)
I Sigtuna norr om Stockholm hålls en litteraturfestival som bland annat kommer innehålla både författarsamtal, läsningar, bokmarknad och utställningar. Det är en hel drös intressanta författare som kommer delta. Jag är så himla glad för jag har vunnit biljetter dit tack vare en tävling hos Vi Läser, så det blir min första litteraturfestival i Sigtuna. 
Bilden har jag lånat från louisiana.dk
Louisiana Literature (22-28 augusti)
Den här festivalen äger rum i Danmark. En litteraturfestival med både inhemsk och internationell litteratur. Ett fyrtiotal författare kommer att medverka i allt ifrån boksigneringar, boksamtal, läsningar och diskussioner.Några författare jag gärna hade lyssnat till är Zadie Smith, Taiye Selasi och Johannes Anyuru. Anna på och dagarna går har också bloggat om Louisiana Literature och ska dessutom åka dit.
Bilden har jag lånat från bokmassan.se
Bokmässan (26-29 september)
Den årliga bokmässan med stort B hålls varje år i Göteborg. I år är det rumänsk litteratur som är temat. Det är både seminarier, program i förlagens montrar, diverse mingel och bloggträffar samt en herrans massa böcker som det går att köpa till mässpris. I dagsläget ser det inte ut att det blir någon bokmässa för min del i år som planerat. För mycket jobbrelaterat kom i vägen. Väldigt synd om det inte blir av för jag var verkligen sugen på att åka.
Bilden har jag lånat från modernamuseet.se
Stockholm Literature (26-27 oktober)
För första gången anordnas Stockholm Literature och den ska ha fokus på internationell litteratur och kommer att hålla till på Moderna Museet. Programmet släpps först 27 augusti så i dagsläget har jag ingen aning om vilka gästerna kommer att vara. Återkommer med ett inlägg när programmet släpps.

9 kommentarer:

 1. Kristianstad har sin årliga bokfestival 5-7 september. Flera intressanta författare. Och bokbord! :D
  Östergötlands bokmässa äger rum 12 oktober på Linköpings stadsbibliotek. Den är mer lokal och lyfter fram "närodlad litteratur". I år dessutom fokus på skrivande och bokutgivning.

  SvaraRadera
 2. Jag ska försöka ta mig till gbg, men vet inte hur det blir. Känner mig otroligt ovillig att acceptera att det snart är höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än är det väl sensommar :-P

   Radera
  2. Jag tycker det är vanlig sommar :] Det brukar jag intala mig själv tills löven trillar av.

   Radera
 3. Åh vad kul, tack för bra tips! Jag ska också gå på Sigtuna litteraturfestival, ska bli superkul! Vore kul om vi sågs där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vore superkul att springa på dig i Sigtuna. Jag kommer att vara där imorgon lördag.

   Radera
 4. Tack för att du tipsar! Jag kommer nog inte komma till Louisiana iår tyvärr, nya arbetsuppgifter och utbildning kommer emellan. Trist men sant :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Precis som för mig och Bokmässan, jag får tå över i år. Jag hinner helt enkelt inte. Supertrist.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.