torsdag 20 juni 2013

Melina Marchetta

Bilden är tagen av och tillhör mig, Sincerely Johanna
I måndags var jag på Punktmedis och lyssnade på när Elin och Hanna från Tonårsboken intervjuade Melina Marchetta. Jag träffade Maria på unga vuxna innan och vi var tidigt på plats för att säkra en bra sittplats. Efter hand kom det flera ivriga besökare och det var en trevlig stund vi hade innan kvällens huvudperson gjorde entré. Och vilken kväll det blev! Här har vi en författare som är lika bra i tal som i skrift. Hon pratade på ett väldigt engagerande och inbjudande sätt om sin skrivprocess, hur hon mejslar ut sina karaktärer samt om sina böcker och de olika genrer hon skriver i. Jag fick ett sådant sug att läsa om Jellicoe Road efter den här kvällen. Jag är även väldigt nyfiken på vem det är som kommer att spela Taylor i filmatiseringen av boken som nu är i görningen. Jag köpte mig ett exemplar av den nya boken på svenska, Francesca och fick den även signerad. Kunde dock inte få ur mig något vettigt att säga till henne då jag var så star strucked att jag fick tunghäfta. Den vill jag givetvis också läsa omgående, men den får vänta tills jag är klar med den planerade sommarläsningen. För er som tyvärr inte kunde vara med i måndags finns det en intervju som Kulturnyheterna gjorde i veckan. Tack så mycket till X Publishing som fick Melina att komma hit och nu är förväntningarna höga att det blir lika bra i oktober när David Levithan kommer till Stockholm.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt! Kul att hon var bra att lyssna på. Jag försöker komma in i Francesca för tillfället, men det går lite trögt. Det kan dock lika gärna bero på mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det släppte och att du tyckte om boken. Mitt exemplar står och frestar i bokhyllan och väntar på att bli läst.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.