torsdag 28 mars 2013

Bloggträff hos Bonnier Carlsen

Förra torsdagen hade jag anmält mig till en bloggträff om John Greens bok Förr eller senare exploderar jag som Lisa Bjärbo höll i hos Bonnier Carlsen. Det var första gången jag både var i kontakt med förlaget och var på ett event som de ordnade. När vi kom fick vi en fin rundvandring på kontoret och efter lite minglande och bekantade med varandra satte vi oss ner kring ett långbord. Inmundigades både smörgåsar och godis pratade vi sedan om denna bok som vi alla församlade tycker så rysligt mycket om.

Jag har ännu inte läst den svenska översättningen och det finns två anledningar till detta. Den första är att jag har haft (och ännu har) svårt för både omslag och svensk titel. Kom över det lite dock under kvällen då förläggaren Karin berättade om omslag och översättning. Den andra anledningen är att jag var så uttömd och förstörd när jag läste den första gången och inte orkat vara som en våt fläck igen. Men även detta ändrades under kvällen och jag vet ju av erfarenhet att en omläsning kan ge nya insikter. Jag fick med mig den svenska översättningen hem så nu ska jag läsa om den.

Det som var intressant var hur vi alla hade vår egen relation till boken och hur vi läst boken på olika sätt men ändå kommit fram till att vi älskar den förbehållslöst. Jag tyckte också att det var skoj att vi som var på träffen var i olika åldrar. Gammeltanten Johanna fick även en lektion i vad Tumblr är för något. Förutom det trevliga sällskapet var det två andra saker som var roligt denna kväll. Ett, jag fik träffa bloggarna Jonna Lindberg och Fabulerat-Josefin samt Boktjuven i verkligheten (Jonna och Josefin för första gången). Jag tycker ju hemskt mycket om deras bloggar så det var superkul att ses irl också. Två, vi fick en välfylld bokpåse med oss hem. Den här våren är rädd så långt är det klart efter ett antal bokevent och bokreabesök.

Förlaget har även startat en bloggstafett kring boken som det går att läsa mer om här. Tusen tack Bonnier Carlsen för en trevlig kväll.

8 kommentarer:

 1. Jamen, vad trevligt det var. Roligt att träffa dig också!

  SvaraRadera
 2. Det var superkul att träffa dig med! Väldigt bra kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en sådan trevlig överraskning att du var där och jag hoppas vi få fler tillfällen att ses.

   Radera
 3. Ser att du varit på flera förlagsgrejer och jag ska inte gå under av världens orättvisa som placerat mig så långt från bokvärldens och universums centrum utan bara glädja mig för din skull! :)

  Det jag undrar är: skulle ett bibliotek kunna fixa en sån kväll med samma goda resultat? Skulle Sturebibblan eller vilken man nu vill kunna bjuda in till samtal om en en bok eller presentera en bokbuffé av nya och gamla böcker och locka lika mycket? Ja/nej? Varför/varför inte?

  Jag funderar mycket på förhållandet mellan bokbloggare/förlag kontra det mellan bokbloggare/bibliotek och är nyfiken på vad du tror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa av de event som jag är på från förlagshåll går det att anmäla sig till och inte bara genom inbjudan. Om du bor i närheten av Stockholm kan du ta reda på när det händer saker och ting via nyhetsbrev, deras facebook-sidor och twitetter tex. Om du vill bjuder jag gärna med dig om jag får en inbjudan!

   Nu till din fråga:
   Jag vet vissa bibliotek i Stockholm som har event tillsammans med förlag likt de jag varit på. Till exempel Sture bibliotek, Medborgarplatsens bibliotek och Biblioteket Plattan (Kulturhuset). Och de brukar locka mycket folk och ha trevligt innehåll.
   Det gör att flera kan ta del av evenemangen och inte bara vissa inbjudna. Det som skiljer dessa event från andra likt releasefester eller de jag varit på är att böckerna som det pratas om finns till försäljning och inte ges bort i goodiebags.

   Så jag tror helt klart på den formen också och tycker att det kan vara minst lika kul.
   Kolla på de bibliotek som jag namngav ovan för de brukar ha många events. Medborgarplatsen till exempel brukar ordna med bloggrelaterade träffar kring böcker. Jag tycker det vore superkul om det blev ett likartat samarbete mellan bibliotek och bokbloggare som mellan förlag och bokbloggare. Och jag skulle hemskt gärna fortsätta den diskussionen med både dig och andra bokbloggare. Kanske ska ta och skriva om det båda två och se vad som händer?

   Radera
  2. Haha, nu har jag i alla fall tagit ett första steg att börja prenumerera på några nyhetsbrev! Jag har aldrig varit tillräckligt intresserad för att sätta mig i vad förlagen håller på med och ärligt talat för lat för att orka ta mig till Stockholm på grejer. :) Men du får det att låta roligt så kanske nån gång.

   Tack för dina tankar kring bibliotek! Jag kommer förmodligen att skriva om mina senare i april och vill du också göra det så är det bara kul. Ju fler desto roligare!

   Radera
  3. Vore superkul om vi kunde gå på något ihop någon gång.
   Ska bli spännande att läsa dina tankar sen :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.