söndag 20 januari 2013

Bokbloggsjerka 18-21 januari

I veckans jerka vill Annika veta följande:

Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Ska sanningen fram så gör jag det vi fått lära oss att inte göra, det vill säga dömer en bok efter dess omslag. Är det ett tilltalande omslag är det stor sannolikhet att jag kommer läsa baksidan eller beskrivningen på boken och på så sätt se om jag vill läsa den. Alltså jag börjar med omslaget sedan är det beskrivningen av boken som gör att jag läser en bok. Bloggar är också en källa att hitta författare och böcker jag kanske inte skulle ha hittat själv.  

8 kommentarer:

 1. Egentligen är det ju självklart att omslaget spelar roll, i alla fall om man tittar på fysiska böcker. Man kan ju inte gå och vända på varenda bok för att läsa baksidan, något måste ju locka med framsidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framsidan först, sedan baksidan för att slutligen lockas av insidan :-D

   Radera
 2. Framsidan och titeln är ju egentligen det viktigaste eftersom det är det som avgör om man plockar upp boken, men baksidetexten är ju också viktigt, det är ju det som avgör om man faktiskt vill läsa boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Författardrömmar! Du har så rätt så.

   Radera
 3. Omslaget spelar stor roll för mig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore intressant att höra hur förlag tänker kring val av omslag.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.