onsdag 22 augusti 2012

Åtta fakta om mig

Fina TinaO har utmanat mig med Åtta fakta om..SincerelyJohanna. Jag blev så glad att hon utmanade mig, blir alltid lycklig när jag upptäcker att jag har läsare här på bloggen.
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.
 1. Jag är besatt av nagellack. Jag har ett beroende av dem och köper numera nästan alltid ett när jag är inne på Åhlens, HM eller KICKS. PÅ mitt förra jobb var jag känd för att jag alltid matchar mina lack med någon färg i min outfit (en färg i en mönstrad sjal, en tröja etc). Kolleger frågade mig jämt och ständigt om vilka lack som är bra, hur de skulle måla och behövs ett baslack (svar ja!).
 2. Jag kan inte leva utan musik. Min mamma utmanade mig förra året att det skulle gå en dag utan att jag lyssnade på någon musik. Framåt kvällen var jag som ett vrak och hade sådan abstinens att jag inte kunde hålla mig längre. Musik är en så stor del av den jag är och speglar mitt humör. Jag lyssnar på allt utom techno, heavy metall och dansband.
 3. Mitt guilty pleasure är Gossip Girl. Jag är givetvis Team Chair (Chuck and Blair) och längtar ihjäl mig tills oktober när sjätte och sista säsongen kör igång. Må det sluta värdigt nu.
 4. När jag var liten var det många som var säkra på att jag skulle bli politiker när jag blev stor. Jag pratade non stopp och var lite lillgammal så mitt ordförråd lämpade sig tydligen väl för att bli politiker. Samt att jag samlade ihop röstsedlar i vallokalen när min mamma var och röstade, gick sedan hem och vände upp och ner på tvättunnan med utklädningskläder och lekte talarstol. Sedan gav jag alla gosedjur en valsedel och sa att de skulle rösta på antingen Carl Bildt eller Ingvar Carlsson som var de enda politiker jag kände till. Det blev/blir dock ingen politisk karriär för min del.
 5. I år har jag gjort något som det var minst 10 år sedan jag gjorde sist. Jag har badat ute i sjön/havet. Jag är rädd för vatten som jag inte ser botten på, rädd för sjögräs/tång, rädd för fiskar och ormar i vattnet. Men min kompis Lisa fick mig att komma över dessa rädslor under sommaren och nu längtar jag efter att få simma ute i havet i skärgården igen.
 6. Jag drömmer om att bo utomlands någon gång i mitt liv. Just nu längtar ihjäl mig efter min favoritstad London. Åh vad jag tycker om den staden och är där mycket mer sällan än jag skulle önska. Helst vill jag bo i ett land där engelska är modersmål då jag drömmer om att kunna det flytande som när jag var liten och pratade det med pappa.
 7. Jag är en snoozare. Jag har så svårt att ta mig upp på morgonen att jag sätter klockan en halvtimmer innan jag behöver för att kunna snooza. Det brukar dock alltid bli mer än den där halvtimmen och sen får jag stressa resten av morgonen. Låt oss säga att jag inte är nöjd med den här vanan.
 8. Så en bokrelaterad sak. När jag var tonåring läste jag inte ungdomsböcker, för jag ville bli vuxen så fort som möjligt att jag med råge tar igen det nu och nästan uteslutande bara läser ungdomsböcker. Jag köper "vuxenböcker" som jag inte läser utan fyller de redan överfulla bokhyllorna med och så bär jag hem kasse på kasse med ungdomsböcker från biblioteket och läser dem istället.

  Det var åtta fakta om mig. Jag utmanar: Erica, What You Readin?, Stockholmsflickan och Bokpotaten.

6 kommentarer:

 1. Tack för utmaningen! Den här gången hoppar jag över, men det var kul att läsa din :)

  Sista punkten verkar vi ha lite gemensamt. Jag funkade på samma sätt, ville känna mig äldre och köpte allt utom just ungdomsböcker. Nu läser jag väldigt blandat, har delvis börjat upptäcka ungdomsböcker så smått och inser vad jag var nära att gå miste om.

  SvaraRadera
 2. Nummer sju... Alltid! Hatar det, sätter klockan även på helgerna (annars sover jag till elva) och kan då snooza i flera timmar. En aning stört, kan jag tycka, att ligga och sova och vakna om vartannat en halv dag.

  Tack för utmaningen! Jag pulade ihop 8 sanningar om mig själv igårkväll, hoppas de duger :]

  SvaraRadera
 3. Stockholmsflickan: det är helt okej att du hoppar över. Det bästa är att det dels går att läsa de ungdomsböcker som skrev när jag var ungdom och dels alla nyskrivna.

  Karin: tack

  Elen: ja jag såg efter att jag uppdaterat din blogg att du redan blivit utmanad. Rolig läsning.

  SvaraRadera
 4. Tack för utmaningen! Jag ska ta tag i den så fort jag hinner, men kanske dröjer det några dagar. :)
  Hoppas du trivs bra på ditt nya jobb!

  SvaraRadera
 5. Erica: nya jobbet känns jättebra och så här långt trivs jag

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.