söndag 29 november 2009

Jag vill också...

Jag har väldigt låg självkänsla. Det råder en obalans mellan ambition och förmåga enligt boken Duktighetsfällan. Jag presterar för att känna att jag duger och känner mig som mest misslyckad och dum. Imorse satt jag och läste bloggar, fina bloggar, härliga människor, sunda värderingar och mycket inspiration. För mycket inspiration. Det är så mycket som jag skulle vilja hinna med och göra. Ta fina foton, pyssla, träna mer, laga massor med god mat (om det bara inte var så trist att alltid laga mat till bara en person jämt) och läsa intressanta böcker. Men det funkar inte. I ambitionen att hinna med allt det som jag tycker är roligt faller allt platt och kvar blir jag, datorn och mina serier som jag kollar på i ett sträck. Misslyckandet bultande innanför pannbenet och ett tryck över bröstet där en önskan om att hinna med mer ruvar. Jobbigt är det. Dimman utanför fönstret idag piggar inte direkt upp heller.

8 kommentarer:

 1. Vet du...då kan vi ta varandra i hand. Jag är också en människa med dålig självkänsla. Känner att jag aldrig är nöjd, vill gärna prestera mer. Vill vara duktig mamma, fru, och arbetskamrat. Just nu så orkar jag inget. Känner att jag lastar över mycket på make, barn och arbetskamrater...men jag chansar och hoppas och tror och VET att jag ofta tar mig ur det...när ljuset kommer.
  KRamar! Tänker på dig!

  SvaraRadera
 2. Mia: Om det ändå bara var bundet till den mörka delen av året. Men för mig är det varje dag året runt. Jobbar på det men det går segt. Försöker slappna av och inte ställa så höga krav på mig själv.

  SvaraRadera
 3. Jobbigt...hjälper det att prata med någon utomstående?
  Förlåt, ska inte lägga näsan i blöt.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vi har ju pratat lite om det förr och jag vet precis vad du menar. Det jobbiga är ju att man bara kan göra något åt det själv, släppa tankarna - och det är ju så himla lätt...

  Ja ja. Ses snart du!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Mia: Kanske det. Jag vet dock vad det beror på. Kran

  Miss E: Jag vet att allt har med tankens kraft att göra ;-) Ja snart ses vi det ska bli så roligt. Skönt att få komma iväg ett tag och få träffa lite härliga missar.

  SvaraRadera
 6. Man ska nog inte glömma bort att alla har saker de jobbar med. Stora som små. Men det är ju ingen där ute som är helt perfekt och inte har sina saker som de jobbar med. Håller dock med alla föregående talare.

  SvaraRadera
 7. Miss UD: Det gäller nog för mig att släppa sådana tankar och vara mer nöjd.

  SvaraRadera