torsdag 3 september 2015

Stockholm Literature 2015

Bilden har jag lånat från modernamuseet.se
Nu har programmet för årets upplaga av Stockholm Literature släppts. Och för alla som gillar världslitteratur, att gå och lyssna på ännu okända författare från världens alla hörn kan jag verkligen rekommendera den här festivalen som den ser ut nu. I år går festivalen av stapeln 23-25 oktober och även i år på Moderna Museet i Stockholm. Det är inte bara författarsamtalen det fokuseras på, det blir filmvisningar, föredrag, performance och lyrikvandringar genom utställningarna på museet. 
2015 gästas festivalen av en rad framstående internationella författare som: Marie NDiaye (Frankrike), Lev Rubinstein (Ryssland), Jesús Carrasco (Spanien), Colm Tóibín (Irland), Duong Thu Huong (Vietnamn/Frankrike), Andrei Codrescu (USA/Rumänien), Hassan Blasim (Irak/Finland), Olga Tokarczuk (Polen), Ljudmila Ulitskaja (Ryssland), Katja Petrowskaja (Tyskland) och Binyavanga Wainaina (Kenya). 
De samtalar med konstnären Adrian Villar Rojas (Argentina) och författarna Rosa Liksom (Finland), Philip Teir (Finland), Jonas Hassen Khemiri, Ebba Witt-Brattström, Martina Lowden, Gabriella Håkansson, Daniel Sjölin, Aris Fioretos och Kristoffer Leandoer (samtliga Sverige).

Dessutom gästas festivalen av skådespelaren och dramatikerna Alina Serban (Rumänien/England) samt skådespelarna Hannes Meidal, Rebecka Hemse, Maia Hansson Bergqvist, Lindy Larsson, Magnus Ehrner, Gunnel Fred, Julia Dufvenius och Sofia Pekkari från Dramaten i ett samarbete med Dramaten&. (citat från Moderna Museet)
Jag har gått de tidigare två åren men i år kommer jag att stå över. Det är inte min typ av litteratur och jag saknar upplägget som de hade första året. Men å andra sidan jag hänger på Internationell författarscenKulturhuset Stadsteatern i parti och minut och jag ska på Bokmässan. Så jag överlever nog. Du kan läsa mer om programmet här, länk.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att du inte kommer. Författarna är mycket välkända och stora i både sina hemländer och internationellt. Många av dem nämns i nobelprissammanhang så det är inga rookies precis. Väldigt fin uppställning med bredd som de fått ihop.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vi ses ju ändå när ni är i stan :-) Jag var otydlig det är för mig okända författare som kommer.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.