söndag 18 januari 2015

Läsa "Popmusik rimmar på politik" tillsammans med mig?

Jag letar efter sällskap till en läsning av Popmusik rimmar på politik av Anna Charlotta Gunnarson. Vid två tillfällen tidigare har jag testat det här att läsa en bok tillsammans med en annan bloggare och cirklat om boken via bloggen och nu vill jag köra igen. Det här är en bok som verkligen lämpar sig bra som bokcirkelbok. Oavsett om du gillar musik och/eller politik, är en inbiten faktaboksälskare eller novis så kan du genom Anna Charlottas lättillgängliga språk ta till dig boken. Den väcker många tankar och reflektioner som sedan behöver ventileras. Så var det i alla fall för mig när jag snabbt skummade den i höstas inför Augustpriset. Men nu vill jag läsa den ordentligt och gärna tillsammans med andra så jag har någon att diskutera den med. Jag har tänkt mig att läsa den under februari och ha fyra lördagar där vi diskuterar vad vi har läst under veckan. Ett förslag på upplägg är:
Första träffen lördag 7 februari- läst till och med s.60
Andra träffen lördag 14 februari- läst till och med s.120
Tredje träffen lördag 21 februari- läst till och med s.182
Fjärde och sista träffen lördag 28 februari- då summerar vi läsningen och det som återstår av boken efter vecka tre.

Alla kan vara med och läsa, du behöver inte ha en bokblogg. Jag tänkte lägga upp en eller flera frågor om det boken tar upp som ni svarar på antingen i kommentarsfältet här på min blogg eller på din om du har en egen blogg. Vi diskuterar tankar som kom upp under läsningen, det som förvånar, överraskar, upprör eller gör oss glada. Om ni vill veta lite mer om boken kolla det här klippet från Augustgalan.
Låter detta som något du vill haka på? Vad skoj, jag ser verkligen fram emot det här! Har du inte boken ännu? Jag lottar ut ett exemplar då jag har två här hemma. Du lämnar en kommentar om att du vill vara med och tävla (extra lotter om du tipsar om läsningen/tävlingen i sociala medier, glöm då inte att lämna länk). Ni kan tävla till och med nästa söndag (25 januari kl 23.59). Det är även i en kommentar till det här inlägget du meddelar om du vill vara med och läsa boken. 

7 kommentarer:

 1. Jag är med! Och jag tävlar gärna om boken.

  SvaraRadera
 2. Äsch, kör på, jag är med! Men har alltså redan ett ex så behöver inte vara med och tävla :)

  SvaraRadera
 3. Har tyvärr redan planerat att köra igenom Nyckeln innan Cirkeln-filmen går upp (18 feb) och med plugg upp över öronen hinner jag nog inte mer. :( Och man var tvungen att vara med och bokcirkla för att kunna tävla om boken, va? (Annars försöker jag gärna lägga vantarna på ditt extraex ;) hagalen som jag är!) Tack för att du tänkte på mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förståeligt, och lycka till med läsningen. Tanken var att de som vill vara med och läsa i februari skulle vara de som tävlade om boken :-) Borde ha varit tydligare där.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.