måndag 24 juni 2013

Uppsamlingsheat- våren 2013


Det finns några kulturevent som jag har besökt som jag inte har hunnit blogga om. Därför kommer här ett inlägg med lite smått och gott i kortformat. Och efter detta är jag helt i fas och kan slappna av en aning. Under sommaren kommer det bli glesare med events och mer böcker/tidningar. Det kommer också att innebära färre inlägg. Så vad har jag då missat att blogga om? Jo, detta:

Dansföreställning Dansens hus
Den franska koreografen Anne Nguyen var med sitt kompani på Dansens hus under festivalen Urban Connection. Eftersom dans inte har varit prioriterat på sistone bestämde jag mig för att gå. Det skulle ju vara popping och jag tycker hemskt mycket om street dance i alla dess former. Tyvärr blev det en besvikelse då det mest var butoh walk fram och tillbaka på scenen. Men jag ger inte upp hoppet om mer dans under året. Bilden har jag lånat från dansenshus.se


Mode för alla?
Arkitektur- och designcentrum
I och med den stundande utställningen om Jean-Paul Gaultier hölls ett samtal om mode är för alla. Och det var en fantastisk kväll. Som modeälskare och kritisk till mycket inom modevärlden passade det här verkligen mig. De medverkande pratade om hudfärg, vikt, kön och funktion. Medverkade gjorde Nathan Hamelberg, Louise Wallenberg, Maria Ben Saad och Salka Hallström Bornold.

DebutBar Debaser Medis/Medborgarplatsens bibliotek
Först gick brandlarmet och vi besökare tillsammans med en studentskiva våningen under oss fick utrymma Debaser Medis. Väl på plats igen var det dags för vårens DebutBar. Det var ett intressant startfält med många intressanta författare. Halva gänget hade jag redan hört dock, främst via Release me del två och tre. Konceptet är verkligen bra, en kväll, en mängd debutanter, ett bibliotek och intressanta samtal. Hoppas att det blir en omgång i höst igen.
Mamma var på besök i mitten på juni och då var vi och såg Körsbärsträdgården Stockholms stadsteater.
Jag var inte imponerad. Fick ingen känsla för pjäsen och den enda behållningen var Helena Bergström som alltid är bra på scen. Det mest imponerande var att Ingvar Kjellson fortfarande spelar teater 90 år gammal.  
Bilden har jag lånat från stadsteatern.stockholm.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.