tisdag 30 april 2013

Bok 2 utläst

Samtidigt som min syster och jag var kulturella helgen vi var i Norrköping låg jag på min sida av hotellsängen och läste en massa. Jag läste utländska morgontidningar, de svenska morgontidningar som jag inte brukar och så skönlitterärt. Jag blev äntligen klar med bok två i Hungerspelstrilogin, Catching fire. Det var en helt okej bok men jag håller fast vi det jag sa när bok ett var utläst. Det hade gott och väl räckt med en bok. Jag är less på att allt ska mjölkas ur och göras till serier. Dessutom brukar bok två mest kännas som en kompromiss och mellansträcka till slutet. Jag tycker att det var spännande stundom men inte alls som i bok ett. Dessutom gick det lite väl fort och mycket skulle avhandlas men inget fick ta tid. Nåväl jag kommer läsa sista boken också för jag vill veta hur det går men det får vänta och jag kan inte säga att jag dör av spänning för hur det ska gå. Den som lever får se och det blir med stor sannolikhet först till sommaren. För nu har jag andra böcker som står först på tur.

2 kommentarer:

  1. Nu ligger du före mig! :0 Av någon anledning tar det emot att läsa vidare i den här serien. Känslan är precis som du skriver, onödigt med uppföljare. Första boken gillade jag helt pga. själva spelen och jag antar att de inte ska slå ihjäl varandra en gång till. Allt innan startsignalen gick tyckte jag var segt, mest för att jag blev spoilad via filmtrailrarna. Nu håller jag mig på väl avvägt avstånd från alla trailrar och vet inte alls vad andra och tredje boken handlar om :) Nåväl, kanske får jag ett ryck nån dag och sätter mig med den. Kanske (förmnodligen!) blir det inte förrän filmen närmar sig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte sett första filmen, och kommer vänta tills jag har läst alla tre böcker. Jag vill inte få min bild i huvudet förstörd av filmatiseringen. Men när jag ska få tummen ur och läsa bok tre återstår att se. Jag vet inte ens vad bok tre handlar om :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.