tisdag 30 april 2013

Vi Läser nr 1 2013

Bilden har jag lånat från vilaser.se
Jag ligger lite efter när det gäller mina tidningshögar. I helgen läste jag de senaste två numren av Vi Läser. Här kommer några tankar efter läsningen av nr 1:
 • Sekwa hade en helsidesannons med sina vårtitlar och jag vill läsa dem allihop (förutom deckarna då, eftersom jag inte läser deckare). Ett förlag som alltid har snygga omslag och historier som lockar men sällan blir lästa. Måste bli en ändring på det.
   
 • Det var en intressant artikel och porträtt av författaren Barbro Lindgren. Jag tycker om när ett porträtt får ta tid och bre ut sig över många sidor. Det ger en möjlighet att fördjupa sig och ge en mer mångfacetterad bild och en känsla att komma nära.

 • Krister Henriksson har köpt en liten etta vägg i vägg med sin andra lägenhet och ska inreda denna som sitt personliga bibliotek. Tänk den som kunde göra så! Avundsjuk? Svar ja!

 • Det här med bokcirklar är sannerligen inget nytt. Läste en lång och fin artikel om Tolfvan som är en bokcirkel men anor från Karlskrona. (Om ni klickar på länken så kan ni läsa hela artikeln gratis som pdf, tidningen har själva lagt ut den)

 • Jag bara måste få se verk av Gustav Klimt i verkligheter efter de fina bilder som fanns med i tidningen. Vilken konstnär!

 • Yukiko Duke skrev sin krönika om ungdomsböcker och hur synd det är att de inte har samma status som böcker riktade till vuxna. Hon gav också tips på några hon tycker kan läsas av såväl unga som vuxna, bland annat min favorit Jag, En. Hon tipsade även om Wallflower, Inte vatten värd och Något måste hända nu som jag är sugen på att läsa alla fyra.

 • Ett tips inför en New York-resa är att besöka den litterära baren KGB.

10 kommentarer:

 1. Trevligt att se min lilla stad :} Har länge efterlyst bokcirkel häromkring, men den där har jag tydligen fel kromosomer för att få vara med i. Dessutom kan jag glatt/förskräckt konstatera att jag inte är så hipp i staun - känner inte igen en enda av de där herrarna i frack :P
  Och sekwa och eget bibliotek är kärlek <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tills nu ett hemligt sällskap så kanske inte konstigt att ni i stan inte kände till det. Jag tänkte faktiskt på dig när jag läste artikeln, att bor inte Elen där :-D

   Radera
  2. Men gubbarna är väl inte hemliga 24/7? :P En var ju t o m bibliotekarie, om jag inte missminner mig. SÅ många bibliotek finns det inte här. Fick besöka något sällskap som har RIKTIGT gamla böcker när jag läste gymnasie-latin, böcker äldre än Karlskrona förmodligen. Det var riktigt coolt! :D Gamla böcker och gamla kartor gör mig så otroligt glad. Samma barnsliga glädje kände jag förresten när jag flög till och från London nu (fönsterplats - YäY!) och kunde se var vi var. Google Earth fast på riktigt. Åh, så jäkla coolt! :D

   Radera
  3. Nej de i sig är inte hemliga men deras bokcirkel.

   Radera
 2. Pst. Skicka din adress för du har vunnit!

  SvaraRadera
 3. Tidningar blir lätt liggande hos mig. Har fortfarande inte läst det senaste numret av Vi Läser som kom i mars, bra att jag fick en påminnelse nu! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig med, måste bli bättre på det.

   Radera
 4. Ja, Sekwa, hurra! Jag har läst flera av deras böcker och gillat allihop. Läs dem! Eller någon i alla fall. Jag tycker att det är roligt med ett förlag som både lyckas vara så tydligt nischat och samtidigt publicera så många olika böcker, samtidigt. Till exempel gillar jag "Igelkottens elegans" av Muriel Barberry, "Underjordiska timmar" av Delphine de Vigan och Claire Castillions noveller. De två senare är dock ganska obehagliga, men som sagt, väldigt bra.

  /Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst Igelkottens elegans och tyckte mycket om den. Underjordiska timmar står hemma i bokhyllan oläst. Får bli ändring på det.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.