onsdag 30 januari 2013

Jag, En

Bilden har jag lånat från xbloggen.se
Jag tänker på The Fault in Our Stars och kärleken den kärleken. Jag tänker på Tidsresenärens hustru och hur det är att vara den som är kvar och det enda bestående. Jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som har en familj och vänner som jag har växt upp med och levt sida vid sida med i flera år. Jag tänker att kärlek är vackert, att kärlek kan göra ont och att kärlek kan vara det svåraste som finns. På samma gång som jag känner mig upprymd känner jag mig så ofantligt tom.

Det är något visst med välskrivna böcker. Det är så skickligt gjort när karaktärerna blir så verkliga att det känns som att de är där bredvid dig och på riktigt. Vid ett handfull tillfällen har karaktärer i böcker blivit så verkliga för mig att det gör fysiskt ont att skiljas från dem på sista sidan. Och jag så fort jag lagt i från mig boken saknar dem innerligt. Precis så känns det med En och Rhiannon. Jag kan inte släppa dem och deras historia och jag tänker mig att det kommer vara så för en lång tid framöver.

Vad är det jag svamlar om egentligen? Jo jag har läst boken Jag,En av David Levithan. Lite kort om handlingen då. Boken handlar om En, som varje dag vaknar upp i en ny kropp. En dag är det i Justins kropp En lever i för dagen och genom honom träffar En Rhiannon och allt kommer att ändras. Sedan får vi följa med på resan när Ens själ bor i en ny kropp och allt ständigt ändras men där kärleken till Rhiannon är beständig. Men hur går det att som den enda som är kvar älska någon som ständigt rör på sig och aldrig går att räkna med?

Den här historien är så fruktansvärt bra och jag fullkomligt älskar David Levithans sätt att skriva den på. Som vanligt är hans berättelse normbrytande och bara det faktum att vi inte vet vad En har för kön, etnicitet, sexualitet gör det hela väldigt befriande. Det väsentliga är inte mellan vilka som kärlek beskrivs utan hur det känns och upplevs. Det är En och Rhiannon som är viktiga inte allt det där runtomkring.

Jag är så glad att jag fått ta del av den här berättelsen och är säker på att den kommer att vara med i toppen av årets bästa böcker. Se nu till att läsa den ni också. Så vi kan diskutera den sen för det här är en bok som väcker otroligt mycket tankar som jag verkligen vill ventilera med någon. Här kan ni läsa ett smakprov.

Tusen tack till X Publishing för recensionsexemplaret. 

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte den här boken lät intressant när jag läste om den i Vårens böcker, men nu blev jag ännu mer sugen på att läsa den! Verkar superbra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är fantastiskt bra!!! Läs den så snart du bara kan.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.