torsdag 31 januari 2013

Heja YA-/crossover-/ungdomsboken

I helgen gick det att både läsa och lyssna på två mycket bra på sätt och vis hyllningar till en av de genrer jag tycker bäst om inom litteraturen. Jag menar givetvis kärt barn med många namn, ungdomsboken eller crossover eller YA-boken. I Svenska Dagbladet skrev Elise Karlsson om att ungdomsboken kan vara bokens ja kanske till och med litteraturens räddning. Läs den här, länk.
Hos Lundströms Bokradio i lördags gick det att höra den eminenta Ada Wester från Gilla Böcker samt Mats Strandberg, en av författarna till hyllade Cirkeln prata om ungdomsböcker. Här kan ni lyssna:
Lyssna: Lundströms Bokradio 20130126 08:05

10 kommentarer:

 1. Vad spännande det låter. Har helt missat den typen av böcker. Fast du vet ju att jag är helt såld på chiclit ) . Kram Lnda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde testa en ungdomsbok/crossover/YA (Young Adult)någon gång!

   Radera
 2. Åh vad roligt! Jag ska lyssna genast :)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen! Skall absolut läsa och lyssna. Ungdomsböcker är ingen favoritgenren men jag läser några varje år och tycker att de håller rätt hög kvalité men jag saknar djupet som "vuxenromaner" ger. Jo, jag vet att det känsligt att skriva så, men det är trots allt så jag upplever det. En smaksak bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har rätt till sin åsikt och vi tycker inte lika om allt och det är väl bara bra. Det ger en mångfald.

   Radera
 4. Inte hunnit lyssna på veckans Lundströmmare än, tar tag i det nu, tror jag :) Just nu: Boktips i Go'kväll med John Green och Chbosky - HäYa ungdomsböckerna! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh då ska jag ta och titta på reprisen av Go´kväll. Tack för tipset!

   Radera
  2. Trodde jag hade skrivit mer här... den kommentaren kanske gömmer sig nånstans o_O
   Nåja; det var alltså Gokväll som tipsade om Green och Chbosky, de var inte där i egen hög person. Sorry, om jag lurade dig ~~ Jag har lite problem med att trycka ut mig ibland.

   Radera
  3. Jag förstod att de inte var där i studion :-) Såg programmet och det var bra tipsat av Ingalill och Tara.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.