måndag 24 september 2012

Hitta Violet Park

Hitta Violet Park (pocket)
Bilden har jag lånat från bokus.se
Mitt första recensions exemplar är Hitta Violet Park av Jenny Valentine. Nu har jag läst ut den och det som kan sammanfatta läsningen är förvåning. Jag var helt inställd på att det skulle vara en lite lättsamt, lite kärlek och lite som en chicklitt för unga. Men ack så fel jag hade och det är jag verkligen glad för. Det här var en mycket djupare och seriös historia även om den också var rolig så jag skrattade ett flertal gånger.

Den handlar om Lucas Swain och hur han en kväll på en taxistation hittar Violet Park. Hon är död och återfinns i en urna på en hylla. Men även om hon är död lyckas Lucas ändå lära känna henne. Lucas själv är en 16årig kille som bor med en familj som känns väldigt trasig och splittrad. När Lucas var liten försvann hans pappa spårlöst och det här har ärrat familjen djupt.

Jag var som sagt inställd på att detta skulle vara till största del en lättsam historia blev tagen av djupet och sorgen som jag kände när jag lärde känna Lucas och hans familj närmare. Jag trodde att den här Violet Park skulle vara huvudperson på något vis men hon är mer av nyckel som för historien framåt men där fokus är Lucas och hans relation till sin försvunna pappa. Det kan inte vara lätt att leva med den ovisshet som familjen Swain lever med och jag önskar som så många gånger förr när jag läser sådana här historier att de borde prata med med varandra om hur de mår och upplever saker.

Det här en bok som jag varmt kan rekommendera, den är väldigt lättläst så till vida att du snabbt kommer in i historien och sen sugs fast tills boken är utläst. Jag är extremt sugen på att läsa mer av Jenny Valentine och tackar Atrium Förlag för introduktionen, till ett författarskap jag önskar läsa mer av, genom detta recensions ex.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.