lördag 22 september 2012

Frankrike levererar

Jag har varit på bio (det var länge sedan sist men säsongen med höstrusk är perfekt säsong för bio) och sett en fantastisk fransk film. Det var meningen att jag skulle på konsert och se Of Monsters and Men men kön in till Debaser Slussen var så lång att det i kombination med regn blev bio istället. Jag såg den fenomenala En oväntad vänskap (The Intouchables). Den handlar kort om en förlamad man som söker ny personlig assistent, en ung man som just släppts ut från fängelset och blir dennes assistent och deras relation som utvecklas till mer än brukare och vårdgivare. Den var helt underbart bra utan att vara hollywoodklyschig och smörig. Se den om ni har möjlighet för jag kan varmt rekommendera den.

7 kommentarer:

 1. Verkligen men jag ser på tok för lite fransk film. Några tips kanske?

  SvaraRadera
 2. SV: Det var Bokugglan som hittade på Bokbloggartipsandet. Här är en lista: http://bokugglan.blogspot.se/2012/08/bokbloggar.html

  SvaraRadera
 3. Tack för spännande filmtips! Ska verkligen försöka bli bättre på att gå på bio i höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passa på att utnyttja SF Studentbio eller gå till Bio Rio vid Hornstull de har bra priser och filmer.

   Radera
 4. Det är en fantastisk film! En annan fransk film jag är sugen på att se är Laurence Anyways, den är rätt ny. Den har fått fin kritik och har ett spännande tema :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.