lördag 15 september 2012

Bokrelease för Ingrid Olsson

Igår var jag och Sofia från Unga böcker på releasefest för Ingrid Olsson och hennes två böcker, Blink, blink med stjärnan och Önska bort, önska nytt.
Bilden är tagen av och tillhör mig, SincerelyJohanna
Bokreleasen hölls på den mycket mysiga barnbokshandeln Bokslukaren vid Mariatorget. Dit måste ni gå och handla era barn- och ungdomsböcker sen, ja de har mer än bara böcker förresten och ett trevligt litet fik längst in. Jag kommer garanterat gå dit igen. Innan Ada och Anna presenterade Ingrid och hon läste högt ur en av böckerna hann jag med att dricka god jucie och äta upp halva fatet med suveränt goda morotsbitar med hommos på och prata med Sofia och Gilla böckers praktikant Anna (så de är två Annor nu). Sen pratade Ingrid om sina böcker och läste även en novell om en pojke som står och håller en plastpåse i handen. Ingrid läste novellen med en sådan trollbindande röst att jag hade gåshud och var helt såld från första strofen. Om resten av novellerna är i stil med den är det här två helt klart fantastiska böcker.
Bilden är tagen av och tillhör mig, SincerelyJohanna
Då jag har köpstopp på böcker under september fick jag inte med mig några böcker hem igår. Ingrid berättade att många av berättelserna utspelar sig runt advent det är därför det är så många stjärnor med i berättelserna. Så jag tänkte ha dessa två böcker som min adventskalender i år. Läsa en novell om dagen från och med första december.

Boken Önska bort, önska nytt vänder sig till lite äldre tonåringar och Blink, blink med stjärnan till lite yngre men det där borde inte hindra någon från att köpa dem. Dessutom fick vi veta igår att böckerna liksom pratar med varandra och det ger en mycket att läsa båda. Så gör det vettja!

Tack till Gilla böcker för inbjudan och en mycket trevlig kväll.

8 kommentarer:

 1. Köpstopp i september?! Det var väl tokigt, med bokreleaser, bokmässa och allt annat! Men får du ta emot böcker om du får dem då? Jag har ju liksom ett par böcker av en viss Ingrid Olsson som ligger på en hylla och vill komma till ett nytt hem där någon bryr sig om dem.... ;)

  SvaraRadera
 2. tinaottosson: jo men visst, köpstopp i september :-D Det blir tyvärr ingen bokmässa för mig i år så där lär jag inte bli frestad att köpa något i alla fall. Jag får absolut ta emot böcker (en av de finaste klausulerna i den här överenskommelsen). Menar du att jag skulle få dina Ingrid Olsson-böcker?! Gulle dig i så fall.

  SvaraRadera
 3. Bokslukaren - dit skall jag gå någon gång. De skall ha bakverk namngivna efter barnbokskaraktärer. Såg du dem? (Så man vet att det inte är falsk reklam, alltså.:)

  SvaraRadera
 4. Ingerun: nej jag såg inga sådana bakverk men det pratades om dem under kvällen. skriv till bokhandeln och fråga :-)

  SvaraRadera
 5. Gud vad roligt! Blev jättesugen att läsa hennes böcker. Och vad rolig grej att läsa novellerna som en adventskalender! Hur inspirerande som helst :)

  SvaraRadera
 6. Jonna Lindberg: välkommen hit. Jag är också grymt sugen på att läsa böckerna men kommer nu att vänta tills slutet av november. Hoppas bara att det är tillräckligt många noveller så de räcker fram till jul :)

  SvaraRadera
 7. Dessvärre tveksamt om de räcker fram till jul, de är väldigt korta. Men otroligt finstämda och levande berättelser, samtidigt som de har ett djup och en smått mörk kärna ... Du kommer gilla, det är jag säker på!
  /Sofia

  SvaraRadera
 8. Unga böcker: då får jag kanske ta till lite fler noveller typ de från Novellix för att dryga ut :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.