söndag 27 augusti 2017

Johannas topp 5: vecka 34

Vi börjar närma oss slutet på augusti och snart är hösten här. Ett faktum som de som älskar sommaren inte vill att vi höstvurmare ska prata om. För egen del ser jag verkligen fram emot att alla kulturevenemang ska dra igång igen efter sommaruppehållen så jag välkomnar hösten med öppna armar. Jag tänkte skaka liv i punkten med min veckovisa topplista, där jag tipsar om saker ni kan lyssna/titta på, läsa och förkovra er i.


1. Dansprogrammet So You Think You Can Dance (USA) har genom åren gett mig mängder med musiktips. Under de första avsnitten av nuvarande säsongen spelades Julia Michaels låt Issues och jag föll direkt för den. Så veckans musiktips blev givetvis den.

2. Under min första semestervecka plöjde jag radioserien från UR som heter Jobba, sova, dö. Det kan tyckas paradoxalt att jag vid tiden jag skulle vila från jobbet valde att helt gå upp i temat arbete, för jag lyssnade på avsnitten intensivt under två dagar.

3. Innan sommaren hade flera av oss bokbloggare en diskussion om bokbloggens eventuella död. Jag snubblade sedan över ett blogginlägg om bokbloggandets förväntningar och verklighet (obs på engelska). Den är mycket intressant och jag kan känna igen mig i mycket det som skrivs.

4. Det är helt otroligt att jag har missat det eminenta humorinslaget Utkantssverige som sänds i Godmorgon världen i P1. Men detta har jag tagit igen under semestern och som jag har skrattat. Inslagen låter precis som vanliga inslag från olika platser i Sverige men de har en sådan tvist och parodin är klockren. Nu är säsongen precis slut men det går att lyssna på alla avsnitt från tidigare säsongen där poddar finns samt i Sveriges Radio Play.


5. När jag läste Ett litet liv av Hanya Yanagihara behövde jag något att varva med då läsningen var riktigt påfrestande bitvis. Jag letade då upp serien This Is Us och tänkte att den skulle fungera bra som komplement till den gråtfest läsningen innebar. Det var en redig missbedömning för gråtfesten fortsatte. Men låt inte detta avskräcka er för serien är så oerhört bra och gripande. Nu har trailern för säsong två kommit och jag längtar så till nya avsnitt.

5 kommentarer:

 1. Utkantssverige är en favorit hos mig också. De ligger så precis precis på gränsen att man skulle kunna tro att det är på allvar om man kommer in mitt i ett inslag. Lysande, verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit! Har du fler tips om jag gillar Utkantssverige? Vill ha mer av den varan nämligen.

   Radera
  2. Inte sådär på rak arm, men Åsa och Gertrud dyker upp med ojämna mellanrum i radio, och brukar vara bra. Lite gammalt finns på deras hemsida.

   Radera
  3. Ska genast kolla upp deras hemsida och se vad jag kan hitta ur arkiven.

   Radera
  4. Nu är det länge sedan jag hörde den, men de gjorde en mockumentär som hette Turkudden, som jag vill minnas är lite i samma stil.

   Radera