söndag 30 oktober 2016

Johannas topp 5: vecka 43

Oj vad sent det här inlägget kommer upp idag. Det har varit Stockholm Literature i helgen plus att jag fortfarande har en dunderförkylning som kräver vila efter minsta lilla ansträngning. En sak jag dock har samlat kraft till är nästa veckas tema vecka som avslöjas imorgon, så titta in igen då. Veckans topplista består av musik, mode, politisk satir och ett öppet brev. Ha en fortsatt fin söndag!

  1. En låt som jag har haft på hjärnan och spelat flitigt senaste tiden är Piece by piece av och med Kelly Clarkson. Jag såg framträdandet hon gjorde på American Idol med låten i den här lugna versionen och den gick rakt in i hjärtat. På så många sätt påminner den om min barndom och känsla inför mina föräldrar och jag gråter varje gång jag hör den.

  2. I höst har det släppts flera böcker om modeindustrin och om slow fashion. Jag tänker på Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode av Jennie Johansson och Johanna Nilsson, Den lilla svarta: Modeindustrins mörka baksida av Gunilla Ander och Modeslavar av Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom. I slutet av augusti sedan sände P1 Kultur ett längre inslag om just slow fashion som jag lyssnade på igår under min sedvanliga poddlördag. Jag kan varmt rekommendera en lyssning och bli själv extra sugen på att läsa böckerna. Den 7 december hålls ett samtal om just dessa tre böcker med författarna på ABF Stockholm, läs mer om det här, länk.


  3. Det amerikanska presidentvalet är väl allt annat än att uppiggande och muntert. Ett sätt att råda bot på detta är att titta på Saturday Night Live och deras parodier på Donald Trump och Hillary Clinton. Jag bjuder på ett smakprov nedan.


  4. Äntligen är programmet Tomas Andersson Wij spelar med...tillbaka på SVT. Det är ett av mina absoluta favoritprogram. Det beror både på att han har så bra gäster men också för att han ställer så intressanta frågor. Först ut var Peter LeMarc och i helgen var det Veronica Maggios tur.

  5. Jag avslutar med ännu mer amerikansk politik. I lördags publicerade Dagens Nyheter ett öppet brev från Chimamanda Nqozi Adichie till Michelle Obama. Det är så bra skrivet och ger oss en intressant översikt över de åtta år som hon varit i det politiska strålkastarljuset. Läs brevet här, länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.