fredag 1 april 2016

Lite romance kanske?

Det var länge sedan jag bloggade om romanceböcker känner jag. Jag läser mycket romance däremot och nästan uteslutande på engelska nuförtiden. Så var jag inne och rekade lite bland månadens nyheter hos Harper Collins Nordic/Harlequin och hittade ett gäng böcker jag blev sugen på. Så nu kanske det engelska varvas upp med lite översatt men även svenskt originalutgivning. Ni missade väl inte tipset om att det nu finns en svensk podcast om just romance? Den heter Romancepodden och jag tycker verkligen att ni ska lyssna på den. Jag längtar redan till nästa avsnitt.
Vad var det jag hittade som jag är sugen på att läsa då? Jo, jag vill läsa följande böcker nu i vår:
I vår kommer en svensk känd författare under pseudonymen Samanta Olofsdotter ut med en historisk romancebok som heter Kärlek på öppet hav. Nu är ju inte jag ett fan av historisk romance men när det är en svensk författare så är jag villig att läsa ändå. Jag gillade ju Simona Ahrnsteds historiska böcker när de kom (och nu när jag läst mer romance är jag inte lika hård på den där punken med könsroller, det är extra svårt i just historisk romance). Det är Harlequins första bok av en svensk författare och mer kommer det senare i år.

I annat fall är det ju contemporary romance som jag gillar bäst och jag är riktigt sugen på Ett litet mirakel av Robyn Carr. Jag har läst flera av hennes böcker om orten Virgin River och tyckt om dem. Hennes böcker är trots sina drygt 350-360 ofta mycket lätta att läsa och brukar vara slut i ett nafs. Detta är en mycket produktiv författare och det är egentligen konstigt att jag inte har läst mer av henne.
Något som känns som väldigt länge sedan jag läste är Nora Roberts. En anledning till detta kan vara att med Roberts är det lite har du läst en har du läst alla. Det är mycket som kommer igen och därför brukar det gå ett tag mellan varven för mig. Nu var det som sagt ett tag sedan och jag har hittat en miniserie som jag blev sugen på. Den heter Calhounsystrarna och vad jag förstår så kommer det vara totalt fem böcker i serien. I dagsläget finns det endast två böcker utgivna på svenska men de andra är på väg, ser jag när jag kollar kommande utgivning hos webbokhandlarna. Den första boken heter I syrenernas tid och den andra heter Där blåklinten blommar och den kom ut nu i veckan. De andra tre heter Längtans lilja, Efter nattens regn... och En plats för kärlek
Dessutom verkar det som om Harlequin ska ge ut serien om Bröderna MacKade igen och med mycket snyggare omslag än sist. Först ut är Återkomsten. Detta var en serie som jag verkligen gillade.

Någon som har romanceboktips att dela med sig av?

7 kommentarer:

 1. Jag läste Cavendon Hall-böckerna tidigare i år som haf lite Downton Abbey/Systrarna Elliot-vibbar + romatik. Men det är kanske för historiskt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men det är ju 1900-tal så det gills inte som den historiska romance jag inte är så förtjust i ;-) Tack så mycket för tipset!

   Radera
 2. Jag tror att du redan har läst de flesta översatta som jag gillar, men en utländsk som jag verkligen tycker om är Trade me av Courtney Milan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för tipset ska genast kolla upp den boken. Och jag läser gärna på engelska (finns ju så mycket mer böcker att välja på då) :-)

   Radera
 3. Älskar att det bara kommer mer och mer svensk romance! :) Min absoluta favorit hittills är Sofia Fritzsons "När drömmen slår in". Själv är jag dålig på att läsa romance på engelska. Du råkar inte ha något tips på en favoritbok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har flera favoriter. Skulle rekommendera vilken bok som helst av Shannon Stacey. Sarah Morgan är en annan favorit. Läs på om dessa två författare och ta sen den bok du tycker verkar mest intressant. Personligen läser jag bara contemporary romance, är inget för det historiska, fantasy etc.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.