onsdag 16 mars 2016

Nominerade till Slangbellan 2016

Nu vet vi vilka som är nominerade till Slangbellan i år. Slangbellan är ett debutantpris från Författarförbundet och deras barn- och ungdomslitterära sektion (BULT). Det är tre författare som nomineras och den 5 april vet vi vem som vinner.
De nominerade är
:
  • Elisabeth Östnäs, Kungadottern (Berghs förlag)
    Sagan om Turid: Kungadottern är något så ovanligt som en historisk skildring med inträngande psykologisk blick och ett rafflande äventyr i samma berättelse. Dessutom skriven på ett språk som berikar. Med fantasi och trovärdighet har Elisabeth Östnäs lyft vikingasagan till ett dokument om människans djupaste livsvillkor.
  • Alex Haridi, Huset mittemot (Bonnier Carlsen)
    En skildring av tiden mellan barndom och vuxenblivande där viktiga frågor ställs. Frågor om ansvar och vad som gör livet värt att leva. En nagelbitare med starkt språk och psykologisk träffsäkerhet. Berättelsens driv håller läsaren i ett järngrepp, hela tiden med blicken stadigt fäst på Huset mittemot.
  • Sara Lövestam, Som eld (Lilla Piratförlaget)
    En angelägen klasskildring, en finstämd naturskildring och en stark berättelse om kärlek. Där huvudpersonerna är lika långt ifrån varandra som Romeo och Julia. Berättad på ett språk som känsligt lyckas skildra förälskelsen som om man själv är med om den för första gången!
 Jag som höll tummarna för Alex när det var dags för Augustpriset i höstas blev väldigt glad att han nominerades för det här priset.

Den som vinner får förutom en egen slangbella och ett diplom även 30 000kr. Vi har alla möjlighet att gå på prisutdelningen som hålls den 5 april kl 17.00 Författarnas Hus, Drottninggatan 88B i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.