måndag 18 augusti 2014

Världens längsta bokbord

Igår avslutades Stockholms Kulturfestival med det sedvanliga Världens längsta bokbord. Utrustad med min nya fina bibliotekskasse så begav jag mig in till city för att ta mig ann rad efter rad med böcker. Det är som vanligt mycket deckare, sönderlästa pocketböcker för 30 kr (det är inte ett fynd), gamla böcker som folk inte vill ha, gamla böcker som folk vill ha och så lite nytt från mindre förlag som är på plats. Jag börjar bli rätt rutinerad på att skanna av bokryggar och se vad som finns i lådor och uppställda på borden. Därför går det rätt fort för mig att ta mig gatan fram (det äger rum längst Stockholms turistgata nr 1 Drottninggatan). Tygkassen var tom när jag började och inte proppfull men ändå fylld när jag var klar lite mer än två timmar senare. Vad fick jag då med mig hem?
Katarina von Bredows bästa bok Syskonkärlek
Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans av Anna Gavalda (samlar på hennes böcker men har inte läst något än)
Fördelarna med en kollaps av Jonathan Tropper
Moranthology av Caitlin Moran (påminner mig om att jag borde läsa ut hennes Konsten att vara kvinna)
Det enda könet av Katrine Kielos (Who runs this world? Jo än så länge män)
Rosa den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson (vår egen favorit antropolog och genusvetare)
Blå koral av Louise Bojie af Gennäs (köpte del ett i trilogin förra året på Världens längsta bokbord, och i höst kommer sista delen)

2 kommentarer:

  1. Åh, Rosa är en sådan där bok som jag vill läsa men aldrig kommer till skott med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara hört henne föreläsa om boken men vill läsa boken också. Vi får hålla tummarna att vi båda kommer till skott och läser den :-)

      Radera