måndag 11 augusti 2014

Romantikvecka rond 2

 
I början av juni hade jag en vecka då jag bara skrev om romantiska böcker/romance. Eftersom det är nästan uteslutande det enda jag läste i somras så har jag nu massor med böcker att blogga om. Så jag kör en temavecka à la romantik igen. Men innan inläggen med själva böckerna kommer tänkte jag skriva lite om det här med romantiska-/romanceböcker. Jag har verkligen våndats och känt mig som en dålig bokmänniska hela sommaren. Jag har ju bara läst romantiska böcker, hallå det kan jag ju inte säga när jag börjar jobba igen och kollegorna undrar vad det är jag läst nu när jag läst så mycket. Det är helt befängt av mig jag vet, jag har ju inga problem med att säga att jag läser massor med ungdomsböcker. Så varför känns det här så pinsamt då? Varför bortförklarar jag en kommentar på inlägget om min sommarläsning men att ja ja det var ju romantiska böcker klart det går att beta av så många på kort tid då?

En mycket god vän till mig sa när jag beklagade mig över att jag fastnad i romantikträsket, som jag uttryckte det, att egentligen är det ingen skillnad på deckare och romantiska-/chiclit/romance. Båda handlar om något som ska lösas/redas ut, den ena genren mord och den andra mänskliga relationer. Det ena ses som manligt och har därmed hög status och det andra kvinnligt och därmed låg status. Jag tyckte att när hen sa det att det lät så förståndigt. För jag kan tycka att båda genrerna är till för att koppla av och få lite spänning. Och i grund och botten tycker jag hemskt mycket om romantiska böcker. Visst kan böckerna vara förutsägbara men det är inte att de ska få varandra utan hur som är det intressanta. Jag har ju haft en otroligt skön semester och gjort det jag ville göra, ta det lugnt och läsa massor.  Önskar bara att jag inte har så dåligt självförtroende när det kommer till läsningen. Och att jag är så rädd för vilket rykte jag har kring mig om läsningen när jag inte har det med min breda smak när det gäller andra kulturyttringar. Så håll till godo för i veckan kommer tips på bra och mindre bra romantiska böcker. 

4 kommentarer:

 1. Jag förstår precis vad du menar. Det har tagit mig ett litet tag att komma ut som romancebokälskare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inga problem att skriva om det här på bloggen men jobbigare i person på jobbet. Hoppas du kommer gilla temaveckan även denna gång :-)

   Radera
 2. Inte ska du skämmas över vad du läser! Kör på! Ska bli spännande med lite tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag vet! Hoppas att det kommer vara givande för dig den här veckan :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.