fredag, juni 27

Sommartips: bloggar

Några av de främst bokbloggar som jag läser tar lite sommarledigt när det gäller bloggande. Så även den här bloggaren vad det lider. Men misströsta inte för det finns massor med bra, roliga, finurliga, intressanta och bra blogginlägg att läsa även om det inte produceras nya. Här har vi det fiffiga med arkiv. Många av oss bloggare ar arkiv i någon av spalterna på kanterna på våra bloggar. Och där går det prima att botanisera. Det är också ett bra tillfälle att stifta bekantskap med nya bloggar när det inte är lika många av de vanliga en följer som uppdaterar. Förra sommaren hittade jag och började läsa Fiktiviteter. Jag snubblade in där av en slump och efter att ha läst igenom inlägg från arkiven är det nu en av mina nya favoritbloggar som jag fortsatte att följa. Det finns en uppsjö med bra bloggar och jag väljer att göra ett litet urval här i dagens tips. Vill ni ha fler tips kolla till höger här hos mig där listar jag de jag följer regelbundet.
 • Bloggbohemen
  Det här är en blogg som sätter romanen i fokus. Många intressanta bokrecensioner och en bred smak gör att det går att hitta boktips till många olika lässtilar. Bloggbohemen läser mycket av det nya som kommer ut och något jag kan ha avfärdat i säsongens katalog blir jag helt plötsligt sugen på att läsa efter en recension här.

 • Och dagarna går...
  Anna som driver bloggen har en stor förkärlek för världslitteraturen. Här blir det recensioner av böcker från världens alla hörn och hon hjälper mig att hitta till böcker som jag annars skulle ha missat i den anglosaxiska fixerade bokbubbla jag tycker att vi befinner oss i (med få undantag). Hennes genuina intresse smittar av sig och det är alltid roligt att upptäcka nya författarskap.

 • Bokpotaten
  Elen och jag läste ju bok tillsammans i våras, en bok med många fina illustrationer i. Och det är något som Bokpotaten gillar. Så på den här bloggen dyker det ofta upp fina omslag, hennes egna illustrationer och böcker med mycket bilder. En kavalkad av det något mer estetiska slaget när det gäller böcker. Jag som ofta dras till fina omslag trillar dit i parti och minut när hon tipsar.

 • Skrivande
  Stockholmsflickan som driver bloggen läser ofta och gärna klassiker. Så här får jag ofta upp ögonen för klassiker som jag avfärdat som gammal och torftig. Jag beundrar verkligen de som gillar klassiker och fortsätter att läsa det efter svenskalektionerna i skolan. Jag läser och fascineras på den här bloggen och vem vet kanske en dag att jag också plocka upp en klassiker.

 • Unga vuxna
  Jag som är en riktigt ungdomsboksälskare tycker hemskt mycket om Marias blogg. Specillet tycker jag om alla engelska titlar som hon läser och skriver om. Ofta har det hänt att hon har läst ch bloggat om en engelsk bok och sedan kommer den på svenska ett tag senare. Eftersom det ges ut så få contemporary-ungdomsböcker på svenska numera får vi söka oss till de engelska. Och vet du inte vad du ska läsa härnäst är Marias blogg ett bra ställe att börja ditt sökande på.

Själv ska jag ta och läsa mig igenom arkivet hos Lotta på bloggen Hyllan. Jag hittade till Lotta via Twitter i mitten av våren i år och jag vill nu när jag har tid bekanta mig mer med denna trevliga blogg. Verkar dock farligt för hon tipsar om så mycket bra böcker att jag nästan få spärra internetbokhandlarna för annars klickar jag hem dussinet böcker i stöten.

4 kommentarer:

 1. Härliga tips, kul att du hittar något som du vill läsa i bloggen. Önskar fig rn skön lässommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig! Jag hoppas på massor med läsning i sommar.

   Radera
 2. Din lista med favoritbloggar har länge varit mitt bästa sätt att hitta nya bloggar/inlägg att läsa så jag litar mycket på ditt omdöme - inte bara för att du tipsar om min blogg! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du har hittat till nya bloggar via min lista, jag kan bara säga detsamma (plus boktips) :-)

   Radera