lördag 17 maj 2014

1/3 av Boken om Mademoiselle Oiseau

Nu har Bokpotaten och jag nått den första etappen av vår gemensamma läsning av Boken om Mademoiselle Osieau. Vi har läst de första 47 sidorna i denna smällkaramell som jag tycker att boken är. Bara omslaget får mig att bli glad. Och förutom illustrationerna, som jag återkommer till, får vi nu stifta bekantskap med de två huvudpersonerna. Vi får träffa Isabella, denna ensamma och till en början gråa lilla flicka på nio år. I hennes hus en våning över sin bor Mademoiselle Osieau, en även hon ensam men till skillnad från Isabella excentriska kvinna. Hon bor med sina djur (det är katter och fåglar överallt) i en spektakulär lägenhet med fantastisk utsikt över Paris. Av en händelse så hamnar Isabella på fel våningsplan på väg hem från skolan en dag och där möts dessa två och deras vägar inte bara korsas utan nu att sammanflätas. Mademoiselle är precis vad Isabella behöver och tvärtom. Det ska bli så spännande att se var historien tar oss och hur det går för dessa två. Vad kan de ge varandra och har de få varandra att växa och blomma ut? För det känns verkligen som om dessa två solitärer kan både behöva varandra och ge varandra något som de båda saknar. För se bara vad knappen som Isabella fick av Mademoiselle Oiseau kunde göra.
Det är här bilderna i boken inte bara blir vackra bilder vilket de är utan nu ger de nyckeln till den fantastiska värld som Mademoiselle Oiseau befinner sig i. Jag läste först texten och tittade snabbt på bilderna samtidigt. När jag sedan läst färdigt de sidor som vi skulle ha läst till idag så gick jag tillbaka och närstuderade illustrationerna. Det här en bok som har två lika starka element, både texten och bilderna. Lovisa Burfitts illustrationer är otroliga och jag får hela tiden hålla mig från att vilja slita ut sidorna och rama in dem. Se själva, visst är de underbara!

Läs vad Bokpotaten tyckte om efter vårt första stopp. Nästa vecka ska vi ha läst till och med sidan 91. Häng gärna på och lämna en kommentar med länk till ditt inlägg så vi kan läsa mer vad du tyckte. Väl mött nästa lördag.

4 kommentarer:

 1. Jag är helt försommarförälskad i de här illustrationerna! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med och så sugen på att ha typ alla hängandes på väggen :-)

   Radera
 2. Håller med föregående talare. Man blir lite glad av att se dem.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.